VIDEO – Dierenweide Ooltgensplaat heropend

Foto: Sam Fish

Dinsdagmiddag 25 juni stond in Ooltgensplaat volledig in het teken van de heropening van de dierenweide aan de Spuidijk.

Door Sam Fish

Ongeveer twee maanden heeft een groepje vrijwilligers er alles aangedaan om de dierenweide aan te pakken. Zo is het verhuisd van de Spuidijk naar de groene strook tussen de Spuidijk en de Molendijk. Maar dat is niet alles. De vrijwilligers dachten, als we dan toch aan het sjouwen zijn, kan het net zo goed opgeknapt worden.

Zo gezegd zo gedaan. De verblijven zijn gemoderniseerd en er zijn leuke elementen geplaatst voor de dieren om mee te spelen. Wat dan natuurlijk ook weer leuk is voor de bezoekers om naar te kijken.

Heropening Dierenweide Ooltgensplaat

Geschenk

Behalve de nieuwe dierenweide werden ook de vrijwilligers nog even in het zonnetje gezet. Teun van der Welle, Han Peeman en Leo en Helene Zwackhalen kregen een presentje namens de dorpsraad. Maar daar bleef het niet bij. Namens de organisatie van de avondvierdaagse in Ooltgensplaat werd er € 400,- geschonken om voer en andere benodigdheden van te kopen.

Tot slot werden er ook nog vier planken overhandigd. Deze zijn versierd door de knutselclub van Jeugdwerk Ooltgensplaat om op te hangen aan de hekken van de verblijven.

Opening

Basisschoolleerlingen van obs de Regenboog en cbs de Hoeksteen kwamen gezellig naar de weide voor de opening. Zij mochten namelijk de openingshandeling uitvoeren. En dat was geen stille handeling. De bedoeling was namelijk dat alle leerlingen luid zouden applaudisseren en juichen voor de vrijwilligers die zo hard hun best hebben gedaan. En dat deden ze. Uit volle borst werd er gejuicht en geklapt, waarna de kinderen de weide in mochten om te kroelen met de dieren. Achteraf kregen alle kinderen nog een appel van Fruitkwekerij Van de Water.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen