Middelharnis doet mee aan Bookstore Day

Foto: PR Boekhandel Dekker & Van Esbroek

Boekenliefhebbers noemen het de leukste dag van het jaar; Bookstore Day. En Middelharnis doet er ook aan mee!

Door Sam Fish

Er zijn natuurlijk het hele jaar door prachtige pareltjes te vinden bij de boekenwinkels, maar op Bookstore Day trekt Dekker & Van Esbroek op D’n Diek in Middelharnis alles uit de kast voor de klanten. “Er zijn heel veel bijzondere uitgaven, dagaanbiedingen en gesigneerde uitgaven verkrijgbaar op 25 mei,” vertelt Heleen van Esbroek. “Er komen ook nog een paar schrijvers langs in de winkel.”

Programma

Om ervoor te zorgen dat je niets mist en precies weet hoe laat je in de winkel moet zijn is er een programma opgesteld.

De dag start om 08.30 uur met prachtige aanbiedingen en om 11.00 uur start de eerste signeersessie door Jolanda de Faria, auteur van alweer drie boeken; Verborgen bloesem (2016), Belofte van licht (2017) en haar nieuwste boek Hij kent mijn naam (2019).

Zij wordt om 12.00 uur opgevolgd door Rogier de Jong, poëzie auteur. Zijn gedichtenbundel Memento is dit jaar verschenen en deze komt hij signeren. De bundel oogst tot nu toe veel lof onder kenners.

De laatste gast is Kefah Allush en hij komt langs om 14.00 uur. Hij zal eerst geïnterviewd worden door Nick Ehbel, eindredacteur van het Groot Goeree-Overflakkee, met aansluitend een signeersessie. Kefah Allush (1969) is geboren in het Palestijnse Nablus en groeide op in Vlaardingen.  Vanaf zijn zeventiende maakt hij televisieprogramma’s, jarenlang achter de schermen en sinds 2012 reist hij als interviewer en presentator door Nederland en ver daarbuiten. In zijn debuut De munt van Judea verwerkt hij (voor de oplettende lezer) veel van zijn reiservaringen.

Bookstore Day

Op zaterdag 25 mei wordt alweer de derde editie van Bookstore Day gehouden. In 2018 namen 183 boekhandels actief deel aan de dag en bezochten ruim 100.000 lezers één of meerdere activiteiten. Naast Dekker & Van Esbroek doet ook Boekhandel Van der Boom aan de Voorstraat in Sommelsdijk mee aan de speciale dag. Daar is geen programma van bekend, wel hebben ook zij speciale aanbiedingen en bijzondere uitgaven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen