Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: PR Muziekgebouw GO

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Kaartmiddag
De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 13 mei een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Flakkees Kampioenschap 30 Seconds
Ben jij thuis de held als het gaat om ’30 Seconds’? Markeer dan dinsdag 14 mei in je agenda. Dan is het namelijk tijd voor het allereerste Flakkees Kampioenschap 30 Seconds!

Trommel je vrienden, partner, familieleden en je (irritante?) schoonmoeder op om een team samen te stellen van twee tot vier personen en schrijf je in voor de eerste editie van het Open Flakkees Kampioenschap 30 Seconds. Naast eeuwige roem maakt je ook kans op mooie prijzen. De inschrijvingen zijn al gestart, dus wees er snel bij, want het gaat snel.

Aanmelden kan via de website van Jeroen Citroen en meedoen kan al voor € 5,- per persoon. Het FK vindt plaats op dinsdag 14 mei bij Quartier Latin aan de haven van Middelharnis. Denk jij te kunnen winnen?

Avondvierdaagse
Voor de derde keer organiseert Stichting Hart van Goeree-Overflakkee de avondvierdaagse in Middelharnis. Voor € 5,- per persoon kun je kiezen uit de 3, 5 en 10 kilometer wandelen. Bij deelname aan drie van de vier avonden verdien je al een medaille. Alle afstanden starten om 18.00 uur vanaf het Diekhuusplein. Meer informatie via www.hartvangoereeoverflakkee.nl. De wandeldagen zijn op 14, 15, 16 en 17 mei.

Avond3daagse
Op dinsdag 14 mei start om 18.30 uur vanaf de Dorpstienden alweer de 47ste editie van de Avond Vierdaagse in Ouddorp. Wandelaars kunnen meedoen voor € 4,50 per persoon, of een euro goedkoper voor kinderen tot 12 jaar, met de afstanden 5, 10 of 15 kilometer per dag.
Voor inschrijven is mogelijk via het VVV Inspiratiepunt aan de Bosweg. Elke avond staat er voor de wandelaars een verrassing gepland. De wandelavonden zijn 14, 15 en 16 mei.

Busreisje 55+ club
Op woensdag 15 mei is het weer tijd voor het jaarlijkse reisje van de 55+ club. De bestemming is nog een verassing maar het wordt vast weer een gezellige dag. Om 12.45 uur vertrekt de bus bij de Dorpstienden in Ouddorp. Rond 18.00 uur is de bus weer terug en is er een warm en koud buffet in de Dorpstienden. U hoeft deze keer niet uw bord en bestek mee te nemen voor het buffet.

De kosten voor het reisje inclusief buffet bedragen € 30,- per persoon. Dankzij een bijdrage van John P. de Wit assurantiën is de prijs van dit reisje zo laag. U kunt ook alleen deelnemen aan het buffet, de kosten hiervoor bedragen € 14,- per persoon. Graag van tevoren aanmelden, dit kan bij Joke van Dam tel.0187 682319. Restaurant In de Groene Lanteern sponsort de salades.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met stichting ZIJN tel. 0187 483366 e-mail: [email protected]

Voorleesmiddag
Voorlezen is ontzettend belangrijk voor de taalontwikkeling van kleine kinderen. Daarom wordt er iedere week voorgelezen in bibliotheek Middelharnis! Daarnaast kunnen kinderen tot 18 jaar gratis lid worden van de Bibliotheek en boeken lenen vol met verhalen, gedichtjes en liedjes. Elk kind is uniek en leest op zijn eigen manier. De Bibliotheek heeft voor elk kind een passend boek!

Bibliotheek Middelharnis | Iedere woensdag om 15.00 uur | toegang gratis

55+ bingo
De Plaatselijke Commissie van Oude-Tonge van de Stichting ZIJN organiseert voor alle 55-plussers van Oude-Tonge op woensdag 15 mei 2019 een gezellige bingomiddag met leuke prijzen. De middag begint om 14.00 uur. De kosten zijn € 4,- per persoon. De middag wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge.

Uitvoering Muziekgebouw GO
Pianodocent Piet Westhoeve en viooldocente Heleen De Witte van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee hebben hun leerlingen weer klaargestoomd voor een prachtig optreden. De leerlingen geven een concert op donderdag 16 mei om 19.00 in het Diekhuus te Middelharnis. Deze avond is gratis te bezoeken.

Er spelen deze avond zes pianisten, niet erg veel, maar wel met erg leuke muziek! Zo speelt Floris van Splunder de twee leukste stukken uit de methode van Alfred, ‘Greensleeves’ en ‘Fandango’. En Louran Steenbeek speelt een van de stukken die hij ook op z’n aanstaande B-examen gaat spelen, ‘River flows in you’ van Yiruma. Kortom, er valt volop te genieten van prachtige pianomuziek door de jonge leerlingen!

Bingo
Het bestuur van Stichting ZIJN Den Bommel nodigt de 55-plussers uit om op donderdag 16 mei mee te doen met een gezellige bingo. De bingo begint om 14.00 uur en kost € 4,50. De bingo wordt gehouden in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel.

Rondleiding Havens Stellendam
Op vrijdag 17 mei kun je tussen 7.30 en 10.30 uur mee met een rondleiding over de visafslag en de haven van Stellendam. Er wordt gestart met een rustig kopje koffie waarbij je kunt uitkijken over de bedrijvigheid op het terrein, met daarna de start van de rondleiding over de visafslag. Hier kun je ook echt in aanraking komen met de vis.

Na de rondleiding zal er een bezoek worden gebracht aan een toeleveringsbedrijf voor de visserijsector. En achteraf krijgt u een kleine versnapering. Deelname is vanaf 10 jaar en kost € 10,- per persoon. Kaarten zijn verkrijgbaar bij het VVV Inspiratiepunt aan de Bosweg in Ouddorp, of bel met 0187-681789.

Digitaal Oefencafé
Iedere vrijdag kun je tussen 10.00 en 11.30 uur terecht bij het Digitaal Oefencafé in bibliotheek Middelharnis. Je kunt hier terecht met al je vragen op digitaal gebied: van het installeren van een programma tot het sturen van een email. Maar ook als je gezellig met iemand een spelletje wilt spelen op de tablet of laptop of vragen hebt over het rubriceren van foto’s op je computer.

Daarnaast kunnen cursisten van de cursus Klik&Tik het Digitaal Oefencafé gebruiken om extra te oefenen. Er is altijd een team van vrijwilligers aanwezig je om een stapje verder te helpen.

Bibliotheek Middelharnis | Iedere vrijdag van 10.00 – 11.30 uur | toegang gratis

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden