Eerste grote kunstveiling op Goeree-Overflakkee

Een egel-lamp van Ivo Teuwen
Een egel-lamp van Ivo Teuwen
Foto: Ivo Teuwen

Op zaterdag 11 mei vindt de eerste grote kunstveiling op Goeree-Overflakkee plaats. Deze start om 14.00 uur in het auditorium van TBP in Dirksland.

Werken van internationaal befaamde kunstenaars, Nederlandse Meesters en eilandelijke coryfeeën komen onder de hamer. Deze werken kunnen vooraf al bekeken worden op vrijdag 10 mei van 16.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 11 mei van 10.00 tot 13.00 uur.

“De eilandelijke Lions Club is onderdeel van een wereldwijde organisatie die onder het motto ‘We serve’ belangeloos overal ter wereld in actie komt om bij te dragen aan een betere wereld en mensen in nood zo bij te staan,” vertelt Hans Dolieslager, lid van de Lions Club en organisator van de veiling. “Door een royale sponsoring van bedrijven op het eiland gaat de opbrengst van de veilig volledig naar de vakantiewoning ‘De Leeuw-Inn’ op het Noordzeepark in Ouddorp.” Dat is een locatie waar mensen met een beperking en hun begeleiders een volledig aangepaste woning kunnen huren voor een heerlijke vakantie. “Met de opbrengst van de veiling kan het huurbedrag nóg aantrekkelijker gemaakt worden.”

Het andere goede doel voor de veiling is het Paul van Hessenfonds, zij sponsoren de sociaal-culturele activiteiten op Goeree-Overflakkee en kunnen met hun deel van de opbrengst dus nóg meer doen voor het eiland.

Kunstwerken
Tijdens de veiling kan er geboden worden op een Roy Liechtenstein, Charles Becker, Corneille, Christo en Kieth Haring. Maar ook lokale pareltjes van onder anderen Ivo Teuwen en Joep Luijckx komen langs bij veilingmeester André Kastelein.

De inbrengprijzen variëren van 25 tot 25.000 euro, dus er is zeker wel voor ieder wat wils. Er kan eventueel ook online geboden worden op de kunstwerken. Dit kan via de website kunstveilinggo.nl.

Voorafgaande aan de kunstveiling bestaat er de mogelijkheid om een heerlijke lunch genieten te midden van prachtige kunstwerken. Deelnemers krijgen een gratis exemplaar van de genummerde papieren catalogus en maken daarmee kans op een kunstwerk van Hans Dolieslager! De kosten voor de kunstlunch bedraagt € 12,50 per persoon. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen