Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Nicoline Rodenburg

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Kaartmiddag
De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 1 april een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Geheugenbibliotheek en spreekuur dementie
De Geheugenbibliotheek is een speciale boekencollectie in de bibliotheek in Middelharnis en Ouddorp over dementie. De collectie is niet alleen voor mensen die lijden aan (beginnende) dementie, maar ook voor familie, professionals en andere belangstellenden. Eén van de boeken in de Geheugenbibliotheek is ‘Boek voor mijn dochters’ van Rowan Coleman.

Elke eerste dinsdag van de maand van 14.00-15.00 uur wordt in Middelharnis tevens een spreekuur verzorgd door casemanagers van de Ketenzorgdementie waar je terecht kunt met allerlei vragen.

Spreekuur Dementie | Bibliotheek Middelharnis | dinsdag 2 april | tijd 14.00 tot 15.00 uur | toegang gratis

Cursus Klik&Tik
De cursus Klik & Tik – De tablet leert je alles over jouw tablet. Van het aan- en uitzetten, het geluid regelen en het toetsenbord gebruiken tot het internet opgaan, websites bezoeken en informatie opzoeken. Ook leer je hoe je emails kan ontvangen en sturen, hoe je foto’s bekijkt en opslaat en is tijdens de cursus ook aandacht voor veiligheid op de tablet.

De cursus is geschikt voor Android en Apple-tablets. Het enige wat je nodig hebt voor de cursus is je eigen tablet en een koptelefoon of oortjes.

Bibliotheek Ouddorp | start woensdag 3 april | 10.00 uur | 4 lessen | € 15,- voor het werkboek

Bibliotheek Oude-Tonge | start woensdag 3 april | 10.00 uur | 4 lessen | € 15,- voor het werkboek

Boek & Film – Het glazen kasteel
Het boek of de film. Welke vind jij beter? Leen een exemplaar van het boek, bekijk de film en oordeel zelf! Voorafgaand aan de film, kun je een exemplaar van het boek lenen in de bibliotheek, zodat je boek & film optimaal kunt vergelijken.

Woensdagavond 3 april wordt de film naar het boek “Het glazen kasteel” van Jeanette Walls vertoond in bibliotheek Ouddorp. “Ik zat in een taxi toen ik mijn moeder zag die in een vuilnisbak stond te graaien.” In Het glazen kasteel beschrijft Jeannette Walls haar jeugd als oudste van de vier kinderen in een gezin dat zonder vaste woonplaats en in absolute armoede leeft. Hoe ze als driejarige knakworstjes stond op te warmen en zich vreselijk verbrandde en hoe haar vader telkens weer ontslagen werd.

Bibliotheek Ouddorp | woensdag 3 april | tijd 19.30 uur | toegang € 7,50 / € 5,- bibliotheekleden

Diekhuus Filmhuis – Bohemian Rhapsody
Woensdag 3 april en donderdag 4 april vertoont Filmhuis Middelharnis de film met een verpletterende ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddy Mercury ‘BOHEMMIAN RAPSIDY’ van regisseur Bryan Singer in het Diekhuus. De film is geschikt voor 12 jaar en ouder en duurt 135 minuten.

Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid. Ze hebben een ongekend succes maar geheel onverwacht besluit Freddie, beïnvloedt door kwaadwillende personen, om een solocarrière te beginnen en de band te verlaten. Nadat hij zwaar lijdt zonder de samenwerking met Queen, weet Freddie zich net op tijd voor Live Aid weer te verenigen met zijn bandleden. Terwijl hij dapper de diagnose van aids trotseert, leidt Freddie de band tijdens één van de meest legendarische optredens uit de geschiedenis van de rockmuziek. Queen legt de basis voor hun nalatenschap die de buitenbeentjes, dromers en muziekliefhebbers tot op de dag van vandaag nog altijd inspireert.

Stichting ZIJN – Diekhuus, Beneden Zandpad 7, Middelharnis | woensdag 3 en donderdag 4 april 2019 | 20.00 uur | € 6,50 / Filmhuisleden en CJP € 5,00 

Presentatie Portdagen
Woensdag 3 april heeft de 55+ club in Ouddorp Andre Kastelein uitgenodigd voor een presentatie. Hij is onder meer docent bij CSG Prins Maurits, stadsgids en voorzitter van de Goereese Gemeenschap. Hij komt iets vertellen over de Portdagen in Goedereede, de zesde editie van dit stadsfeest vindt dit jaar plaats op 13,14 en 15 juni.

De prijs van deze interessante middag bedraagt € 3,- inclusief een kopje koffie. Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam tel. 0187 682319 of Stichting ZIJN 0187 483366 e-mail [email protected]

Boek & Film – Een hond met 9 levens
Het boek of de film. Welke vind jij beter? Leen een exemplaar van het boek, bekijk de film en oordeel zelf! Voorafgaand aan de film, kun je een exemplaar van het boek lenen in de bibliotheek, zodat je boek & film optimaal kunt vergelijken. Donderdagavond 4 april wordt de film naar het boek “Een hond met negen levens” van W. Bruce Cameron vertoond in bibliotheek Oude-Tonge.

De film vertelt het verhaal over een hond. Steeds opnieuw wordt hij als puppy geboren – maar waarom? Na een kort leven als straathond, dat een tragisch einde kende, is hij tot zijn grote verbazing opeens weer een puppy. Als onstuimige golden retriever beleeft hij eindeloze avonturen met zijn baasje, de achtjarige Ethan. Maar na een lange en gelukkige tijd aan Ethans zijde komt er weer een einde aan zijn hondenleven. En wordt hij opnieuw als puppy geboren. En daarna nog eens. Wanneer heeft hij eindelijk zijn bestemming gevonden, vraagt hij zich af. Pas als hij geboren wordt als zwarte labrador, wordt duidelijk wat de bedoeling is…

Bibliotheek Oude-Tonge | donderdag 4 april | tijd 19.30 uur | toegang € 7,50 / € 5,- bibliotheekleden

Koppelklaverjasavond
De Plaatselijke commissie Den Bommel (stichting ZIJN) organiseert op donderdag 4 april een koppelklaverjasavond in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel. De avond is van 19.30 uur tot 22.30 uur. De entree voor deze avond is € 1,75 per persoon. Voor verdere info: Carla Gebraad telefoon: 06-20 10 40 65.

Busrit naar Keukenhof
Vanaf Goeree-Overflakkee gaat er op zaterdag 6 april een touringcar naar de wereldberoemde Tuin van Europa, zoals de Keukenhof in Lisse ook wel wordt genoemd. Met een groep van eilandbewoners, jong en oud, het maakt niet uit, bent u die dag van 8.00 tot 20.00 uur uit en thuis voor slechts € 45,- per persoon. Dat is inclusief vervoer en toegangsbewijs.

Het uitje wordt verzorgd door Jack & Louis Events. Zij bieden u de mogelijkheid om op te stappen in Ouddorp (8.00 uur), Goedereede, Stellendam, Melissant, Dirksland, Middelharnis/Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Schaapsweg. Wees er wel snel bij, want vol is vol. Er kunnen maximaal 54 mensen mee met dit uitje. Aanmelden kan bij Jack Wolfers, het liefst door een e-mail te sturen naar [email protected]. Bellen kan eventueel ook naar 06 24 11 37 66.

Kaarttoernooi
Op zaterdag 6 april organiseert Stichting ZIJN in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis, een open kaarttoernooi. Hier zijn jong en oud welkom om hun spelvaardigheid in het jokeren en klaverjassen met elkaar te meten. Uiteraard zijn er lekkere prijzen te winnen, veelal in de voedingssfeer. In de pauze is er een kleine verloting. 6 bonnen voor € 2,50.

U bent welkom vanaf 13.00 uur, om 13.30 uur begint het toernooi. De deelnemersprijs is € 3,00 per persoon en is inclusief een kopje koffie. Voor meer informatie kunt u bellen met het Wijkcentrum tel. 0187-483366.

Kindertheater – Lefkop
De jeugdvoorstelling WC Monster was een van de grote successen van Strandtheater Houten Kaap tijdens het vorige seizoen. Nog steeds denkt het publiek met een grote glimlach terug aan deze hilarische kennismaking met theatergroep Lefkop.

Zaterdag 6 april om 11.00 uur keren zij terug in het theater met hun nieuwe voorstelling. ‘Superloeser’ is een dolkomisch spektakel voor kinderen vanaf 5 jaar over superhelden en superkrachten.

Reizende Dichters – Zeewind
Op zaterdag 6 april reizen de Reizende Dichters af van Middelharnis waar in januari het Open Podium was in Het Diekhuus naar de galerie van Frans Steginga en Yvette Jansen in Stad aan ’t Haringvliet. De poëziemiddag vindt plaats aan de Molendijk 30B in Stad aan ’t Haringvliet. De deuren openen om 13.30 uur en de middag begint ongeveer een half uurtje later. Rond 16.00 uur is het weer afgelopen. De entree is gratis.

De Poëzie zal daar zeker waaien als Zeewind in de prachtige galerie aan de Molendijk.
De Reizende Dichters zullen een middag vol oorstrelende en ontroerende gedichten voordragen begeleid door eigen muziek op CD. Frans en Yvette hebben De Reizende Dichters met open armen ontvangen toen ze op zoek waren naar nieuwe locaties om poëziemiddagen te verzorgen en inmiddels voelen ze zich daar al helemaal (thuis).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen