Deze week op Goeree-Overflakkee

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Rijbewijskeuring
Opgelet! Op maandag 11 maart zullen er weer rijbewijskeuringen plaatsvinden in Oude-Tonge. Dit gebeurt allemaal bij het verenigingsgebouw van Stichting ZIJN aan de Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Voor vragen of afspraken kunt u contact opnemen via 0118-724999 of [email protected].
Overige informatie zoals prijzen en wat mee te nemen naar de keuring, kunt u vinden op de website: https://75pluscbr.nl/.

In verband met zeer lange wachttijden bij het CBR raden wij aan om de keuring minstens 4 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs te doen. De keurend arts is dr. Alain Marlisa.

Kaartmiddag
De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 11 maart een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. De middag begint om 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Diekhuus Filmhuis – Diep in de Zee
Woensdagmiddag 13 maart om 14.00 uur de animatie familiefilm Diep in de Zee (DEEP). Met de stemmen van Bibi Breijman, Birgit Schuurman, Tommie Christiaan, Stijn van der Plas. De film is geschikt voor 6 jaar en ouder en duurt 91 minuten.

Diep verborgen in een grot op de bodem van de oceaan leeft de eigenwijze octopus Diep, samen met een heleboel andere zeedieren. De mensheid heeft de aarde al lang verlaten en het land is onder water komen te staan. De rebelse Diep is reuze benieuwd naar wat er buiten de grot te beleven valt. Samen met zijn twee beste vrienden, een brutale garnaal en een wat domme zeeduivel, gaat hij tegen de regels in op ontdekkingstocht. Wat begint als een onschuldige middag verandert al snel in een grote ramp. Diep laat per ongeluk een oude torpedo ontploffen! De trillingen van de explosie zijn over de hele zeebodem voelbaar en zorgen ervoor dat een grote steen precies op de ingang van de grot valt. Iedereen zit gevangen! Samen met zijn vriendjes gaat Diep op een ongelofelijk spannend avontuur. Ze moeten op zoek naar een grote walvis, want alleen hij is sterk genoeg om de steen te verplaatsen. Onderweg komen de zeediertjes op verbazingwekkende plekken, maar zullen ze ook allerlei gevaarlijke situaties moeten doorstaan. Zullen ze de kolonie kunnen bevrijden?

Stichting ZIJN – Diekhuus, Beneden Zandpad 7, Middelharnis | woensdag 13 maart 2019 | 14.00 uur | Toegang € 5,50 incl. zakje chips en limonade | www.hetdiekhuus.nl

Diekhuus Filmhuis – The Book Club
Woensdag 13 maart in de filmzaal van het Diekhuus in Middelharnis de film ‘Book Club’ van regisseur Bill Holderman. Met onder andere Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen en Mary Steenburgen. De film is geschikt voor alle leeftijden en duurt 104 minuten.

Diane (Diane Keaton) is weduwe. Vivian (Jane Fonda) geniet van haar leven als eeuwige vrijgezel. Sharon (Candice Bergen) verwerkt nog steeds haar scheiding van jaren geleden. En het huwelijk van Carol (Mary Steenburgen) zit in een sleur. Het leven van de vier hartsvriendinnen zal nooit meer hetzelfde zijn nadat ze Fifty Shades of Grey in hun boekenclub lezen. Door het aanwakkeren van een oude vlam of door nieuwe romances inspireren ze elkaar aan een nieuw hoofdstuk van hun leven te beginnen. Misschien wel het beste hoofdstuk tot nu toe… Join the club op 13 maart!

Stichting ZIJN – Diekhuus, Beneden Zandpad 7, Middelharnis | woensdag 13 maart 2019 | 20.00 uur | € 6,50 / Filmhuisleden en CJP € 5,00 | www.hetdiekhuus.nl

Bingo
De Plaatselijke Commissie van Stichting ZIJN organiseert voor alle 55-plussers van Achthuizen op woensdag 13 maart een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.

Breicafé
Woensdagavond 13 maart is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Het breicafé is geopend van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25 ). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar [email protected]. Gezelligheid maak je met elkaar! De inspiratie krijg je van elkaar!

Aanschuifkoor
Veel mensen weten het: zingen maakt blij. Samen zingen maakt zelfs nog veel blijer! Eén keer per maand kunt u meedoen met het Aanschuifkoor; gezellig met elkaar zingen onder begeleiding van Germaine Compier. Van gouwe ouwe tot echte meezinger. Schuif aan en zing mee!

Het Diekhuus Middelharnis | donderdag 14 maart | 14.00 tot 15.30 uur| toegang gratis

Diekhuus Filmhuis – The Children Act
Donderdag 14 maart in Filmhuis Middelharnis de film ‘The Children Act’ van regisseur Richard Eyre. De film is geschikt voor iedereen ouder dan 9 jaar en duurt 105 minuten.

Fiona Maye (Oscar®- winnares Emma Thompson) is een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof waar ze bekendstaat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Wanneer haar huwelijk met Jack (Stanley Tucci) lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak. De 17-jarige Adam (Fionn Whitehead, Dunkirk) heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden. The Children Act van regisseur Richard Eyre (Notes on a Scandal) is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan (Atonement), die tevens het scenario schreef voor de film.

Stichting ZIJN – Diekhuus, Rabobankzaal – Beneden Zandpad 7 in Middelharnis | donderdag 14 maart 2019 | 20.00 uur | € 6,50 / Filmhuisleden en CJP € 5,00 | www.hetdiekhuus.nl

Breicafé
Op donderdag 14 maart is er Breicafe van 19.30 tot 22.00 uur in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Koffie met een Cop
Op een laagdrempelige manier contact maken met de politie is voor veel mensen niet altijd even makkelijk of normaal. Daarom heeft de politie Goeree-Overflakkee ‘koffie met een cop’-momenten in het leven geroepen. Een moment om even op een gezellige manier kennis te maken of contact te leggen met de wijkagent.

Bespreek problemen die voorkomen in de buurt, stel vragen of maak gewoon even kennis met de wijkagent uit jouw buurt. Voor de inwoners van Dirksland is de wijkagent Jaco Wilstra. Hij heeft een koffiemoment georganiseerd voor vrijdag 15 maart van 10.00 tot 11.00 uur bij snuffelmarkt ’t Lôôsje aan de Spuikolk 6.

Workshops in de bieb
Vrijdag 15 maart is er een landelijke onderwijsstaking. Doet jouw school hier ook aan mee en is er geen school? Kom dan naar de bieb! Deze dag worden er namelijk twee verschillende, te gekke, workshops aangeboden in de bibliotheek; Beat the bieb en Programmeren! Doe mee aan allerlei challenges, zoals fitnessoefeningen met boeken, je eigen boekenlegger ontwerpen en een rap maken over boekenlezen. Of breng tijdens de workshop programmeren een hagelslag-robot tot leven of maak je naam in binaire code.

Bibliotheek Middelharnis |vrijdag 15 maart | tijd Beat the bieb 09.30 tot 11.30 uur | Programmeren 13.30 tot 15.30 uur | toegang € 5,- per workshop / € 7,50 voor beide workshops

Toneelvoorstelling De Klokkendieven
Toneelclub De Klokkendieven uit Goedereede heeft weer leuke voorstellingen op het programma staat en daar kun jij bij zijn! De toneelgroep treedt meerdere avonden op en wel op 8, 9, 15, 16, 21, 22, 23, 29 en 30 maart. Dit wil je toch niet missen? De voorstellingen vinden plaats in Oostdam aan de Jongkoenstraat 1 in Goedereede. Deuren openen daar om 18.45 uur en de voorstelling begint rond 19.30 uur. Kaarten voor de voorstelling kosten € 10,- per stuk en zijn te koop bij VVV Ouddorp, Spar Goedereede en Jaap Boone Witgoed in Stellendam.

Deze maand voert de toneelgroep het blijspel ‘Martha en Mathilda’ op van Pol Anrys. Martha en Mathilda zijn twee zussen op leeftijd en runnen een hotel ‘De Goudfazant’. Om uit de financiële problemen te komen verzinnen ze een lucratieve list, maar dan komen de notaris en iemand uit het criminele circuit langs. Terwijl een groep wielrenliefhebbers in het hotel logeert komen er nog meer vreemde bezoekers voorbij die het de twee zussen wel erg lastig maken, er mag ten slotte niet ontdekt worden wat ze allemaal uitspoken. Kortom een sprankelende cocktail van komische, soms spannende en vaak hilarische situaties.

Dansavond
Stichting ZIJN organiseert zaterdagavond 16 maart een dansavond in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. Van 20.00 tot 24.00 uur wordt de muziek verzorgd door Arthuro. De entree voor deze avond bedraagt € 10,00 inclusief koffie of thee en er worden gratis hapjes geserveerd. Ook wordt er een verloting gehouden met prachtige prijzen.

Graag aanmelden vóór 13 maart bij e-mail: [email protected] of tel.nr. 483366.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen