Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: PR CDA Goeree-Overflakkee

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Kaartmiddag
De plaatselijke commissie Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 4 maart een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 per persoon, dit is inclusief koffie of thee.

Spreekuur dementie/alzheimer
Op dinsdag 5 maart is er weer een spreekuur Ketenzorg dementie. Deze vindt plaats in de bibliotheek van Middelharnis. Bij dit spreekuur kun je bij de Casemanagers dementie terecht met al je vragen op het gebied van dementie/ziekte van Alzheimer. Het spreekuur is onderdeel van de Geheugenbibliotheek; een collectie boeken en hulpmiddelen voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en andere belangstellenden.

Bibliotheek Middelharnis | dinsdag 5 maart | tijd 14.00 tot 15.00 uur | toegang gratis

Cursus fotoboeken maken
Op dinsdag 5 maart start er een minicursus fotoboeken maken met Albelli. Maak met Albelli je fotoalbum op je tablet! Heb jij ook honderden foto’s op je tablet of smartphone staan? De foto’s verzamelen in een papieren fotoalbum is toch veel leuker? Maar hoe maak je dat? In twee lessen ontdek je de mogelijkheden bij Albelli en maak je je eigen fotoalbum. Meenemen voor deze cursus: je tablet/smartphone (Apple of Android) waar de foto’s op staan.

Bibliotheek Middelharnis | startdatum: dinsdag 5 maart | 13.30 tot 15.00 uur | aantal lessen: 2 | toegang € 15,- / 5% korting voor bibliotheekleden

Presentatiemiddag 55+-club
Woensdag 6 maart heeft de 55+-club in Ouddorp meneer de Pater uit Dirksland uitgenodigd voor een infomiddag. Hij houdt een lezing over oude gebruiken op Goeree-Overflakkee en laat u schoolplaten van vroeger zien. Om14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden. De kosten voor deze interessante middag bedragen € 3,00 per persoon, dit is inclusief een kopje koffie of thee. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam, tel.0187 682319 of Stichting ZIJN e-mail [email protected].

Braakballen pluizen
Een uil eet meestal muizen. Die eet hij met huid en haar op. De maag van de uil kan de botjes en haren niet goed verteren dus spuugt de uil ze uit in de vorm van een grote bal. Als je de braakbal uit elkaar pluist kom je allemaal botjes en schedeltjes tegen.

Ben jij benieuwd wat jij in een bal kan vinden? Kom dan donderdag 7 maart 15.30 tot 17.30 uur samen met Natuurmonumenten braakballen pluizen in Strandtheater Houten Kaap. Let op er is maar beperkt plaats dus meld je snel aan via [email protected]. Kijk voor meer leuke activiteiten in de Uitwaaier of op houtenkaap.nl.

Koppelklaverjassen
De Plaatselijke commissie Den Bommel (stichting ZIJN) organiseert op donderdag 7 maart een koppelklaverjasavond in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel. De avond is van 19.30 uur tot 22.30 uur. De entree voor deze avond is € 1,75 per persoon. Voor verdere info: Carla Gebraad telefoon: 06-20 10 40 65.

Diekhuus Filmhuis – Beautiful Boy
Donderdag 7 maart in Filmhuis Middelharnis de film ‘Beautiful Boy’ van regisseur Felix van Groningen. Met o.a. Timothée Chalamet, Steve Carell en Maura Tierney. Deze film is een boekverfilming. Hij is geschikt voor 16 jaar en ouder en duurt 121 minuten.

Journalist David Sheff (Steve Carell) en zijn getalenteerde tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld plots in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. Maar hoe red je iemand die misschien niet gered wil worden? Is loslaten soms de enige mogelijkheid?

Stichting ZIJN – Diekhuus, Rabobankzaal – Beneden Zandpad 7 in Middelharnis | donderdag 7 maart 2019 | 20.00 uur | € 6,50 / Filmhuisleden en CJP € 5,00 www.hetdiekhuus.nl

Flakkeese Pubquiz
Op vrijdagavond 8 maart wordt een speciale Flakkeese Pubquiz georganiseerd in het proeflokaal van Brouwerij Solaes.

Zeven teams kunnen de strijd aangaan om te winnen van het team van het CDA Goeree-Overflakkee met wethouder Tea Both-Verhoeven en raadsleden Daniël Huising, Lobke van Oorschot-Coppens en Liesbeth Keijzer-Westhoeve. De Flakkeese Pubquiz wordt in opdracht van het CDA gepresenteerd door Tim Jochems uit Oude-Tonge van Jochems Entertainment. Meedoen kan door een team van maximaal 4 personen op te geven. Jongeren van circa 18 tot 35 jaar zijn in het bijzonder uitgenodigd om mee te doen.

Locatie is Brouwerij Solaes, Oostdijk 36 te Sommelsdijk. De quiz begint rond 20.00 uur en duurt tot ongeveer 23.15 uur. Deelname is gratis. Aanmelden kan door een privébericht te sturen naar de Facebookpagina van CDA Goeree-OverflakkeeInstagram of door te mailen naar [email protected].

Kookworkshop met concert
Kom helemaal in de Italiaanse sferen tijdens de Italiaanse avond in strandtheater Houten Kaap op vrijdag 8 maart. Om 20.30 uur kun je in het theater genieten van de warme klanken van de Italiaanse chansonnier Alberto “Napo” Napolitano en zangeres Clementine uit Goedereede. Voorafgaand aan het concert kun je in restaurant Bij Marc onder begeleiding van een kok zelf een heerlijk 3-gangen diner bereiden met als hoofdgang het favoriete pastagerecht van Alberto.

De ticketprijs voor het concert is €18,50, dit is inclusief Italiaanse hapjes in de pauze en na afloop van het concert. Deelname aan de kookworkshop kost €22,50 per persoon. Het is ook mogelijk om een arrangement af te nemen voor workshop + concert, deze combinatietickets kosten €34,50. Tickets zijn verkrijgbaar via houtenkaap.nl voor meer informatie mail naar[email protected] of bel: 0187-893900.

Muziekcafé – Toeval
Op zondag 10 maart speelt Toeval uit Sint Annaland muziek in de foyer van het Diekhuus in Middelharnis. Toeval is een 5-mans formatie uit Sint Annaland en brengt een mengeling van folk, Ierse en Zeeuwse liedjes ten gehore. Kenmerkend voor Toeval is de mooie samenzang en het verrassende repertoire. Volgens het woordenboek is aan het woord Toeval de associatie verbonden van iets verrassends, iets onverwachts, en dat wil Toeval graag in het Diekhuus laten horen.

Toeval bestaat uit Arie Neef (zang), Nico Neef (zang en gitaar) Wijnand Bals (zang en bas), Karel Hommel (percussie) en Harry van der Moere (zang en toetsen).

Stichting ZIJN – Diekhuus, Beneden Zandpad 7, Middelharnis | zondag 10 maart | 15.00 uur | Foyer | € 9,00 / kindtarief € 4,50 | www.hetdiekhuus.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen