Zet lager die kachel, draag een warme trui

Foto: PR Nieuws.nl

De laatste weken zijn de klimaatspijbelaars veel in de landelijke media. Scholieren die demonstreren om via de politiek het klimaat te redden. Maar nu kun je zelf ook iets doen, zonder de barricades op te gaan!

Door Sam Fish

Elk jaar weer gaat Nederland energieverspilling te lijf door de verwarming lager te zetten en energiebesparingssuccessen te delen. Op vrijdag 15 januari is het weer landelijke Warme truiendag. Dus trek je favoriete trui uit de kast en gooi die kachel om laag. Wil je het nog leuker maken? Trek dan een gekke trui aan en deel je inzet op Social Media. Eens kijken wie van je vrienden ook mee doen!

Meedoen
Meedoen is heel simpel. Zet de verwarming lager, trek een warme trui aan en bespaar op die manier energie. “Want wist je dat we met één graad lager maar liefst 6 procent CO2 en 6 procent energie kunnen besparen? Als we dit allemaal samen doen kunnen we op één dag het jaarverbruik van drie Waddeneilanden besparen,” vertelt de organisatie op hun website. “Kortom: samen hebben we impact en dát is waar we met Warme Truiendag voor gaan.”

Meer informatie
Het is alweer de dertiende keer dat de warme truiendag wordt georganiseerd. Bekende eerdere deelnemers zijn bijvoorbeeld Prinses Laurentien, de NS, meteorologe en presentatrice Helga van leur, Donald Duck, de provincie Groningen, Waterschap Rivierenland, de Erasmus Universiteit, gemeente Haarlem, (basis)scholen in het hele land en vele vele anderen. Warmetruiendag wordt jaarlijks op of rond 16 februari georganiseerd, zo vieren we de ‘verjaardag’ van de inwerkingtreding van het Kyotoprotocol, het eerste wereldwijde klimaatverdrag.

Klimaatverbond Nederland is de Nederlandse initiatiefnemer van Warmetruiendag; zij organiseert deze actie sinds 2007. De campagne loopt dit jaar van 10 oktober 2018 -de Dag van de Duurzaamheid- tot en met Warmetruiendag, dit jaar op vrijdag 15 februari 2019, de dag na Valentijnsdag. Laat daarom het motto dit jaar vooral zijn: ‘verwarm elkaar, niet de wereld!’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen