Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay; dbreen

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Kaartmiddag
De plaatselijke commissie Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 4 februari een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Spreekuur Ketenzorg dementie
Bij dit spreekuur kun je bij de Casemanagers dementie terecht met al je vragen op het gebied van dementie/ziekte van Alzheimer. Het spreekuur is onderdeel van de Geheugenbibliotheek; een collectie boeken en hulpmiddelen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers (en andere belangstellenden).

Bibliotheek Middelharnis | dinsdag 5 februari | tijd 14.00 tot 15.00 uur | toegang gratis

Boek en Film
Het boek of de film. Welke vind jij beter? Leen een exemplaar van het boek, bekijk de film en oordeel zelf! Woensdagavond 6 februari wordt de film naar het boek “Alsof het voorbij is” van Julian Barnes vertoond.

De film vertelt het verhaal van Tony Webster. De tijd heeft hem ingehaald: ineens is hij een man van rond de zestig, die met weemoed terugkijkt op zijn schooljaren. Hij heeft vriendschappen, een carrière, een huwelijk en een best makkelijke scheiding gehad. Hij heeft zeker nooit geprobeerd iemand pijn te doen. Maar het geheugen is niet perfect. Het kan altijd verrassen, zoals een brief van een advocaat zal bewijzen.

Bibliotheek Ouddorp| tijd 19.30 tot 21.30 uur | toegang € 7,50 / € 5,- bibliotheekleden

Maaltijd in het wijkcentrum
Stichting ZIJN organiseert maandelijks een etentje in het Wijkcentrum van Middelharnis. Donderdag 7 februari bereidt Gert Vinke hachee met rode kool en aardappelpuree, een toetje en koffie toe. Om 17.00 uur bent u van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. De prijs voor deze gezellige avond bedraagt € 11,00, opgeven vóór 28 januari bij het Wijkcentrum tel. 0187- 483366 (toets 1) of e-mail [email protected]

Koppelklaverjassen
De Plaatselijke commissie Den Bommel (stichting ZIJN) organiseert op donderdag 7 februari een koppelklaverjasavond in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel. De avond is van 19.30 uur tot 22.30 uur. De entree voor deze avond is € 1,75 per persoon. Voor verdere info: Carla Gebraad telefoon: 06-20 10 40 65.

Breicafé
Op donderdag 7 februari is er Breicafé van 19.30 tot 22.00 uur in ’t Centrum aan de Weesmolenstraat 12 in Ooltgensplaat. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Potermaaltijd met verloting
Op vrijdag 8 februari is er voor de 55-plussers van Ooltgensplaat een gezamenlijke maaltijd. Ook zal er een verloting zijn! Gezellig en lekker poters eten in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat vanaf 17.00 uur. Kosten € 10,00. U kunt zich opgeven bij Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Watersnood-herdenkingswandeling
Op zaterdag 9 februari is er gelegenheid om een watersnoodramp-herdenkingswandeling door Oude-Tonge te maken. De wandeling zal plaatsvinden o.l.v. een watersnoodrampambassadeur, deze start om 14.00 uur. Deelname is uitsluitend mogelijk na aanmelding en gratis. De koffie/thee bij de start in Hotel de Lely in Oude-Tonge wordt aangeboden door de VVV Goeree-Overflakkee. Aanmelden: [email protected] of tel.: 0187-681789.

Bingo
De bingocommissie van Stichting ZIJN houdt op zaterdag 9 februari een bingoavond voor jong en oud. Er zijn weer mooie prijzen te winnen. Iedereen is vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. De 1 e ronde begint om 19.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. De 12 ronden Bingo kosten u €7,00, dit is inclusief twee koffieronden. Er zal ook een superronde gespeeld worden voor €1,00. En, wegens succes weer een vluggertje met grote prijs voor €1,00. U kiest natuurlijk zelf waaraan u allemaal meedoet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen