Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: PR Diekhuus

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Diekhuus Filmhuis – Mamma Mia
Woensdag 9 januari vertonen we de film ‘Mama Mia’ van regisseur Phyllida Lloyd in de theaterzaal van het Diekhuus in Middelharnis. Zing, dans, lach en wordt opnieuw verliefd met het feel-good film event van deze zomer: MAMMA MIA! HERE WE GO AGAIN. De film is geschikt voor alle leeftijden en duurt 113 minuten.

Tien jaar na het wereldwijde succes van Mamma Mia! The Movie nodigen we je uit om terug te keren naar het magische Griekse eiland Kalokairi in een geheel nieuwe musical gebaseerd op de liedjes van ABBA. De oude cast keert terug en is uitgebreid met onder meer Lily James (Cinderella, Baby Driver) en Cher.

Net als in Mamma Mia! The Movie zien we Oscarwinnares Meryl Streep als Donna, Julie Walters als Rosie en Christine Baranski als Tanya. Amanda Seyfried en Dominic Cooper keren terug als Sophie en Sky, terwijl Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård en Colin Firth opnieuw Sam, Bill en Harry spelen; de drie mogelijke vaders van Sophie. In deze film keren we ook terug in de tijd en zien we hoe de relaties uit het heden tot stand kwamen. Lily James speelt de rol van de jonge Donna. Alexa Davies (A Brilliant Young Mind) en Jessica Keenan Wynn (Broadway’s Beautiful) nemen de rollen op zich van de jonge Rosie en Tanya. De jonge Sam wordt gespeeld door Jeremy Irvine (War Horse), terwijl de jonge Bill gespeeld wordt door Josh Dylan (Allied) en de jonge Harry gespeeld wordt door Hugh Skinner (Kill Your Friends).

Stichting ZIJN – Diekhuus, Rabobankzaal – Beneden Zandpad 7 in Middelharnis | woensdag 9 januari 2019 | 20.00 uur | € 6,50 | Filmhuisleden en CJP € 5,00 | www.hetdiekhuus.nl

Bingo
De Plaatselijke Commissie van Achthuizen organiseert voor alle 55- plussers van Achthuizen op woensdag 9 januari een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.

Breicafé
Woensdagavond 9 januari is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25 ).

Het breicafé is geopend van 19.30 uur tot 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar [email protected] Gezelligheid maak je met elkaar! De inspiratie krijg je van elkaar!

Nieuwjaarsreceptie 55+ club
Woensdag 9 januari is er een Nieuwjaarsreceptie bij de 55+ club in de Dorpstienden. De receptie begint om 14.00 uur, er staat dat een hapje en een drankje voor iedereen klaar. Ook wordt er een leuke presentatie gegeven. Kortom, het belooft weer een gezellige middag te worden.

Graag van tevoren aanmelden in verband met de inkoop. Dit kan bij de 55+ club in de Dorpstienden in Ouddorp of bij Joke van Dam tel. 0187 682319. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN tel. 0187 483366 e-mail [email protected]

Koppelklaverjassen
De Plaatselijke commissie Den Bommel (stichting ZIJN) organiseert op donderdag 10 januari een koppelklaverjasavond in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel. De avond is van 19.30 uur tot 22.30 uur. De kosten voor deze avond zijn € 1,75 per persoon. Voor verdere info: Carla Gebraad telefoon: 06-20 10 40 65.

Breicafé
Op donderdag 10 januari is er Breicafé van 19.30 tot 22.00 uur in ’t Centrum aan de Weesmolenstraat 12 in Ooltgensplaat. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Aanschuifkoor
Veel mensen weten het: zingen maakt blij. Samen zingen maakt zelfs nog veel blijer! Het Aanschuifkoor staat onder de enthousiaste leiding van Germaine Compier. Zij praat de diverse nummers aan elkaar en zorgt voor muzikale begeleiding. Om mee te doen met het Aanschuifkoor hoef je geen uitstekende zanger of zangeres te zijn. Hier en daar een valse noot is zelfs geen enkel probleem. Elkaar ontmoeten, samen zingen en plezier hebben in het zingen is veel belangrijker.

Het Diekhuus, Middelharnis | donderdag 10 januari | 14.00 – 15.30 uur | toegang gratis

Hollandse Hit Party
Na wat eerdere succesvolle edities wordt het nieuwe jaar goed afgetrapt in de Bommelstee in Den Bommel. Op zaterdag 12 januari barst daar om 20.00 uur een echte Hollandse Hitparty los met een spetterende line-up. Denk aan Feest DJ Pascal en José Sep. Alle bekende Hollandse hits komen voorbij waardoor het één groot meezingfestijn wordt.

De kaarten zijn te koop voor € 15,- euro in de voorverkoop en voor € 17,50 op de avond zelf aan de deur. De voorverkoop locaties zijn Kapsalon Bakelaar en Meinster Wonen in Den Bommel en het Tabakswinkeltje in Middelharnis.

Diekhuus Filmhuis – Aus dem Nichts
Donderdag 10 januari vertoond Filmhuis Middelharnis de Duitse film ‘Aus Dem Nichts’ (In the fade) van regisseur Faith Akin. De film is geschikt voor 12 jaar en ouder en duurt 106 minuten.

Sweet Country is gebaseerd op een echte rechtszaak in de jaren 20 waar een Aborginal – Wilaberta Jack – werd gearresteerd en berecht voor de moord op een witte man. Regisseur Warwick Thornton, die eerder het in Cannes bekroonde Samson & Delila (2009) maakte, verwerkte deze geschiedenis in een spannend en prachtig gefilmd verhaal in de stijl van een western waarin het majestueuze Australische landschap een grote rol speelt. De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Hamilton Morris, Bryan Brown (Cocktail) en Sam Neill (Jurassic Park, The Piano). Sweet Country viel in de prijzen op de grote festivals van Venetië en Toronto, waar ook de internationale filmpers unaniem zeer positief was. In The Hollywood Reporter werd de film omschreven als ‘a drama of imposing breadth and emotional depth’ en Variety noemde Sweet Country een ‘majestic Outback western.’

Stichting ZIJN – Diekhuus, Rabobankzaal – Beneden Zandpad 7 in Middelharnis | donderdag 10 januari 2019 | 20.00 uur | € 6,50 / Filmhuisleden en CJP € 5,00 | www.hetdiekhuus.nl

Muziekcafé – Frok
Op zondag 13 januari speelt Frok blues muziek in de foyer van het Diekhuus in Middelharnis. Frok – Classic Rock – werd in 1992 opgericht en is daarmee één van de langst bestaande bands in Nederland! De afgelopen 26 jaar werden er honderden optredens door heel Nederland gegeven. De mannen van Frok spelen de meest bekende classic rocksongs uit de ‘60, ‘70, ‘80 en ‘90. Allemaal songs uit de top 2000 allertijden en uitermate geschikt om het dak eraf te spelen. Ook “Unplugged” laat Frok de Classic Rock knallen.

Stichting ZIJN – Diekhuus, Beneden Zandpad 7, Middelharnis | zondag 13 januari | 15.00 uur | Foyer |€ 9,00 | kindtarief € 4,50 | www.hetdiekhuus.nl

Reacties

article
12341
Deze week op Goeree-Overflakkee
Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze
https://goeree-overflakkee.nieuws.nl/entertainment/12341/deze-week-op-goeree-overflakkee-4/
2019-01-06T11:22:31+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/120/2018/12/22105834/20190113_afbhr_MuziekCafe_Frok.jpg
activiteiten, Agenda, evenementen
Entertainment, Nieuws