Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay; sponchia

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Sjoelmiddag
De plaatselijke commissie van Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 26 november a.s. een sjoelmiddag.

De sjoelmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee. Iedereen is van harte welkom!

Infomiddag over voeding
Woensdag 28 november is er een informatiemiddag over voeding bij de 55+ club in Ouddorp. Gezonde voeding is belangrijk. Het geeft u de energie die u nodig heeft bij uw dagelijkse bezigheden. Arda Joppe is sinds 2013 voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Haar missie is om aan zo veel mogelijk mensen te laten zien hoe je goed voor jezelf kunt zorgen en dat het helemaal niet zo moeilijk is. Sterker nog: gezond leven is leuk! Het zorgt ervoor dat je lichamelijk en geestelijk lekkerder in je vel komt te zitten en daardoor kunt genieten van het leven.

De prijs van deze interessante middag bedraagt € 3,- inclusief een kopje koffie. Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam tel. 0187 682319 of Stichting ZIJN 0187 483366 e-mail [email protected]

Breicafé
Woensdag 28 november a.s is het weer zover, dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34, Den Bommel. Inloop van 19.30 – 22.00 uur. Entree € 1,75 is inclusief 2x kopje koffie/thee. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Jong en oud zijn van harte welkom! Voor informatie kun je terecht bij Carla Gebraad 06-20 10 40 65.

Surprise bingo
De Plaatselijke Commissie van Oude-Tonge van de Stichting ZIJN organiseert voor alle 55-plussers van Oude-Tonge op woensdag 28 november een SURPRISE BINGO met leuke prijzen.

De middag begint om 14.00 uur. De kosten zijn € 4,50 per persoon. Vooruitbetaling € 2,50 en aanmelden voor 26 november bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3. Envelop met naam, adres en vooruitbetaling in de bus gooien. Tel.nummer Nel Vervloed 0187-642697. De middag wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge.

Crea op hoge hakken
Crea op hoge hakken is een creatieve avond voor vrouwen onder elkaar. Op woensdag 28 november maak je in de bibliotheek een mooi stuk waar je de hele Advents- en Kerstperiode plezier van gaat hebben. Hoge hakken zijn overigens niet verplicht, je mag ook op sneakers komen.

Crea op hoge hakken| Bibliotheek Middelharnis | Woensdag 28 november | Aanvang 19.00 uur |toegang € 27,50, incl. materialen – graag zelf een tuinschaar meenemen

55+ bingo
Het bestuur van Stichting ZIJN Den Bommel nodigt de 55-plussers uit om op donderdag 29 november a.s. mee te doen met een gezellige bingo. De bingo begint om 14.00 uur en kost € 4,50. De bingo wordt gehouden in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel.

Koppelklaverjassen
De Plaatselijke commissie Den Bommel (stichting ZIJN) organiseert op donderdag 29 november a.s. een koppelklaverjasavond in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel. De avond is van 19.30 uur tot 22.30 uur. De kosten voor deze avond zijn € 1,75 per persoon. Voor verdere info: Carla Gebraad telefoon: 06-20 10 40 65.

Tabletcafé
Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert met regelmaat een Tabletcafé. De eerstvolgende bijeenkomst in bibliotheek Ouddorp vindt plaats op vrijdag 30 november. Wilt u meer uit uw tablet halen? Wilt u bijvoorbeeld weten hoe u e-books kunt lezen op uw tablet? Bent u op zoek naar leuke apps, tips & trucs van andere tabletgebruikers? Kom langs in het tabletcafé! U kunt uw ervaringen met elkaar delen, programmatips uitwisselen en op deze manier meer uit uw tablet te halen. Het accent van het Tabletcafé ligt op leren van en delen met elkaar.

Tip: neem uw tablet mee! Ook wanneer u (nog) geen tablet heeft, bent u van harte welkom een kijkje te nemen in het tabletcafé.

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta | Ouddorp (in het Raad en Polderhuis) | Vrijdag 30 november | 15.00-16.30 uur

Open kaarttoernooi
Op zaterdag 1 december organiseert Stichting ZIJN in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis, een open kaarttoernooi.

Hier zijn jong en oud welkom om hun spelvaardigheid in het jokeren en klaverjassen met elkaar te meten. Uiteraard zijn er lekkere prijzen te winnen, veelal in de voedingssfeer. In de pauze is er een kleine verloting. 6 bonnen voor € 2,50.

U bent welkom vanaf 13.00 uur, om 13.30 uur begint het toernooi. De deelnemersprijs is € 3,00 per persoon en is inclusief een kopje koffie. Voor meer informatie kunt u bellen met het Wijkcentrum tel. 0187-483366.

Reacties