Nacht van de Nacht op Goeree-Overflakkee

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Zaterdag 27 oktober 2018 vindt weer de Nacht van de Nacht plaats. Tijdens de Nacht van de Nacht doven honderden gemeenten, bedrijven en huishoudens in Nederland hun onnodige verlichting.

Zij doen dit om de schoonheid van de nacht te benadrukken en om aandacht te vragen voor de gevolgen van lichthinder. Ook de gemeente Goeree-Overflakkee draagt haar steentje bij. Tegelijkertijd vindt er voor belangstellenden een lezing plaats in Herkingen.

De gemeente Goeree-Overflakkee zet bij de monumenten, zoals de kerktoren van Dirksland, de verlichting uit. Bedrijfscontactfunctionarissen moedigen bedrijven aan om op 27 oktober de verlichting zoveel als mogelijk te doven. Ook inwoners kunnen bijdragen door de buitenverlichting uit te zetten. De politie adviseert om de verlichting niet uit te doen als dit ten koste gaat van het veiligheidsgevoel.

Lezing in Herkingen
Belangstellenden zijn van harte welkom om tijdens de Nacht van de Nacht een lezing bij te wonen bij theetuin de Bongerd in Herkingen. Amateurastronoom Peter Jelier vertelt het laatste nieuws uit de ruimte en gaat in op bijzondere soorten sterren zoals protosterren en neutronensterren. Na de pauze vertelt Edwin van Balen over bijzondere onzichtbare fenomenen: zwarte gaten en zwaartekrachtgolven. Als het helder weer is, bestaat er de mogelijkheid om na afloop sterrenbeelden te spotten. Aanmelden kan tot vrijdag 26 oktober via het e-mailadres: [email protected].

Locatie:           Molendijk 65, 3249 AN in Herkingen
Tijd:                 inloop vanaf 19.30 uur, lezing van 20.00 tot 22.00 uur
Toegang:        gratis

Meer informatie
De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement, georganiseerd door natuur- en milieufederaties. Zij organiseren dit om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting. Kijk voor meer informatie op www.nachtvandenacht.nl.

Reacties