Ligt de regenboogvlag al klaar?

Foto: Sam Fish

11 oktober is jaarlijks dé dag dat de regenboogvlag wordt gehesen. Op Goeree-Overflakkee gebeurt dat dit jaar alweer voor de vijfde keer. Stichting Gay op Flakkee is trots dat de gemeente mee doet met deze dag.

Door Sam Fish

“Het is niet overal vanzelfsprekend dat de vlag wordt gehesen tijdens de internationale Coming Out Day en daarom zijn wij er zo enorm trots op dat we op Goeree-Overflakkee deze week voor alweer de vijfde keer de vlag mogen hijsen samen met de gemeente,” zegt Hetty Ouwerkerk, voorzitter van de Stichting Gay op Flakkee. “En niet alleen de gemeente doet mee, ook steeds meer scholen hijsen de vlag, op het politiebureau gaat de vlag in top en er gaat een agent van Roze in Blauw met ons mee op pad. Daarnaast pakken we dit jaar groots uit op de RGO aan de Koningin Julianaweg. Daar hebben we een heel programma gepland staan in samenwerking met de leerlingenraad.”

Meelopen
Gay op Flakkee maakt donderdag om 9.00 uur vanaf het politiebureau een ronde door Middelharnis om op verschillende locaties de regenboogvlag te hijsen. Iedereen is welkom om aan te sluiten en mee te lopen.
“We doen dit om te laten zien dat het oké is om lhbt+’er te zijn en dat iedereen welkom is op Goeree-Overflakkee,” aldus de stichting.

Reacties