Zaterdag filmvertoning ‘Patria’ in Remonstrantse kerk Sommelsdijk

Oktober is traditiegetrouw de Maand van de Geschiedenis. Op Goeree-Overflakkee heeft de werkgroep weer een aantrekkelijk programma in elkaar gedraaid rondom het landelijke evenement.

De werkgroep bestaat uit een afvaardiging vanuit Streekmuseum Goeree-Overflakkee, De Motte, Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, WO2GO en Streekarchief GO en wordt hierbij ondersteund door de gemeente Goeree-Overflakkee.

Filmvertoning met inleiding door regisseur Klaas van Eijkeren
Op zaterdagmiddag 29 september wordt in de Remonstrantse Kerk, Voorstraat 35, Sommelsdijk de film Patria vertoond. De film Patria vertelt het waargebeurde verhaal van Arthur Knaap (Timothy Flohr), een Nederlands-Indische jongen die tijdens de Eerste Wereldoorlog als soldaat van het Vreemdelingenlegioen in de loogravenoorlog terecht komt. Daar wacht de jonge Arthur een grote ontnuchtering wanneer de gruwelen van de loopgravenoorlog hem in versneld tempo volwassen doen worden. Vanuit die loopgraven schrijft Arthur brieven naar huis. Emotionele brieven met verhalen van de strijd en de tijdgeest.

Op zaterdagmiddag 29 september is regisseur Klaas van Eijkeren te gast in de Remonstrantste Kerk in Sommelsdijk waar hij uitleg en duiding geeft voorafgaand aan de filmvertoning. Aanvang film: 15:00 uur.

Toegangskaarten
Toegangskaarten voor deze bijzondere filmvertoning zijn te koop in de bibliotheekvestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en via www.bzhd.nl/activiteiten

Reacties