Dit weekend veel vallende sterren

Foto: Unsplash; Kristopher Roller

Elk jaar is er rond 10 tot 15 augustus een prachtige sterrenregen te zien. Ten minste, als het helder is. Dit jaar zijn dat er echter een stuk meer dan normaal!

Door Sam Fish

We hebben dit jaar ten tijden van de sterrenregen een nieuwe maan. Dat houdt in dat er dus minder maanlicht op de aarde valt en dus is het donkerder. Dat zorgt er dus voor dat er meer vallende sterren te zien zijn dan andere jaren.

En dan hebben we ook nog eens geluk dat we op een prachtig eiland wonen met stranden waar geen straatverlichting is. Dat zorgt er ook voor dat de sterren beter te zien zijn. En ook in de polders heb je goed zicht op de vallende sterren. Het hoogtepunt van de sterren regen is in de nacht van zondag 12 op maandag 13 augustus. Je hebt dus nog een paar dagen de tijd om het juiste plekje te vinden!

Vallende sterren
Vallende sterren zijn eigenlijk helemaal geen sterren. Een meteoor is de juiste naam voor het fenomeen. Het zijn namelijk stukjes steen, met de afmeting van ongeveer een zandkorrel tot kiezelsteen, die toevallig in de aardatmosfeer terecht komen. Het gruis laat een lichtflits achter als het de atmosfeer binnenkomt.

Ga jij kijken? En waar?

Reacties