Aren is de echte blikjesinzamelman

Foto: PR Kika Goeee-Overflakkee

Kika Goeree-Overflakkee haalt alles uit de kast om geld op te halen voor de zieke kindjes. Maar dat doet ze niet alleen.

Door Sam Fish

Je kunt natuurlijk een actie op touw zetten om geld op te halen, je kunt langs de deuren gaan of lege flessen inzamelen. Maar Kika Goeree-Overflakkee heeft ook kleine manieren om veel geld op te halen. Zo zamelen ze flessendoppen en kroonkurken in waar ze geld voor krijgen van Klein Recycling uit Zwartewaal, maar sinds een paar maanden verzamelen ze ook lege blikjes. Daarbij krijgen ze veel hulp van Aren van Splunter uit Stellendam.

Aren heeft inmiddels de bijnaam legeblikjesinzamelman gekregen van dorpsgenoten. Hij heeft al meer dan 25.000 lege blikjes ingezameld voor het goede doel. En nee, deze heeft hij niet allemaal zelf leeg gedronken, de beste man vindt deze blikjes gewoon in de natuur!

Om de legeblikjesinzamelman te bedanken en tegelijk te feliciteren voor zijn verjaardag heeft hij van zijn kinderen een speciaal Kika-cadeau gekregen. Het enige echte blik op oneindig t-shirt in het bekend Kika-oranje. “Wij zijn Aren ontzettend dankbaar voor zijn inzet, de hoeveelheid blikjes die hij verzameld is ongekend,” zegt Kika-ambassadeur Kees Witte trots. “Ik vind het dan ook heel gaaf dat hij dit shirt heeft gekregen van zijn kinderen, dat maakt hem natuurlijk wel de officiële Kika-blikjesverzamelaar.”

LEES OOK: Pie en Klaas Kievit vieren diamanten huwelijk

Als je zelf ook aan het sparen bent voor lege blikjes en/of kroonkurken dan kunnen deze gewoon worden ingeleverd bij Aren van Splunter, dan hoeft hij ze niet op te rapen van de straat.

Reacties