Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: PR Magic Circus

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Magic Circus
Waar andere circussen blijven hangen in oubollige tradities met veren en zwaar geschminkte ‘enge’ clowns is het Magic Circus nieuwe wegen ingeslagen. Dit jaar is het intieme stadscircus service-gerichter dan ooit. Alles is veilig en safe met beveiliger Dave. Hij bewaakt de Magic Dome met zijn eigenwijze waakhonden. Dat is maar goed ook, want een clown die onderweg is naar Tirol, verdachte pakketjes, levende koffers en krachtpatsers uit het Osmeens Staatscircus moet je goed in de gaten houden. Nederlands enige reizende 6-masten circustent, de Magic Dome, zal te bewonderen zijn aan de Staverseweg bij De Staver. Uniek!

Het circus treedt normaliter vooral op in steden als Amsterdam, Amersfoort, Utrecht en Rotterdam. De laatste voorstellingen is op maandag 6 augustus om 16.00 uur.

Meer informatie

Summerschool: Schilder je selfie
Donderdag 9 augustus staat de workshop ‘Schilder je selfie’ op het programma. Deze workshop is voor kinderen vanaf 7 jaar.
Een selfie of een zelfportret, wat is het verschil? Na een les kunstgeschiedenis weet jij dat mensen vroeger ook al verzot waren op selfies, alleen de techniek is met de tijd veranderd. Ga tijdens deze workshop creatief aan de slag en maak je eigen selfie… of is het toch een zelfportret?

De kosten per Summerschoolactiviteit bedragen €3,50 per persoon. De Summerschoolactiviteiten zijn ’s morgens tussen 9.30 en 11.30 uur. Aanmelden kan via www.leerenbeleef.nl/jeugd of aan de balie in de Bibliotheek.

Tablet Café
Wil je meer uit je tablet halen? Wil je bijvoorbeeld weten hoe je e-books kunt lezen op je tablet of ben je op zoek naar leuke apps, tips & trucs van andere tabletgebruikers? Kom dan langs in het Tabletcafé! Je kunt je ervaringen met elkaar delen, programmatips uitwisselen en op deze manier meer uit je tablet te halen. Het accent van het Tabletcafé ligt op leren van en delen met elkaar. Tip: neem je tablet mee! Ook wanneer je (nog) geen tablet hebt, ben je van harte welkom een kijkje te nemen in het Tabletcafé.

LEES OOK: Er is nieuwe GO-merchandise bijgekomen

Heb je een tip of vraag op het gebied van tablets en ben je niet in staat om naar een Tabletcafé te komen? Je kunt je vraag ook 24/7 online stellen via de Facebookgroep “Tabletcafé Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta”.

Bibliotheekvestiging Oude-Tonge | Vrijdag 10 augustus | 10.00 uur – 11:30 uur | Gratis

Bingo
Op zaterdag 11 augustus staat er weer een bingo van de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee (O-G-O) op de planning. De bingo begint om 19.30 uur en vindt plaats in wijkgebouw De Zwaluw aan de Sperwer 55 in Sommelsdijk. De zaal opent een half uur van tevoren.

Er worden 11 rondes gespeeld voor € 6,50 met daarnaast nog negen gratis prijsjes. In de pauze is er een verkoop van twee extra rondes voor € 1,- per stuk. De toegang zelf is gratis en er staat koffie of thee voor u klaar.

Reacties