Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: PR Strandtheater Houten Kaap

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Pianoconcert
Op dinsdag 3 juli spelen Elles van ’t Geloof en Annet van de Woestijne een examenconcert in de Doopsgezinde Kerk aan de Dorpstienden in Ouddorp. De avond begint om 17.30 uur.

Het betreft hun D – examen, het hoogste examen in het amateur muziekonderwijs in Nederland. Een bekroning dus van hun jarenlange pianostudie, gevolgd aan het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee bij hun docent Piet Westhoeve.

Zij spelen muziek van Chopin, Schubert, Einaudi, Pårt en Ten Holt. Als samenspelstuk speelt Annet samen met Judith Soeteman (viool) het prachtige stuk “Spiegel im Spiegel” van Arvo Pårt en speelt Elles, samen met haar docent op het orgel, een deel uit het beroemde “Canto Ostinato” van Simeon ten Holt.

Spreekuur Dementie
Op dinsdagmiddag 3 juli verzorgen de Casemanagers van de Ketenzorg Dementie een spreekuur in de Bibliotheek in Middelharnis. Dit spreekuur is iedere eerste dinsdag van de maand gepland van 14:00 tot 15:00 uur.

Bij het Spreekuur van de Ketenzorg Dementie kun je terecht met al je vragen op het gebied van dementie/ziekte van Alzheimer. Heb je in je omgeving te maken met dementie, heb je een vermoeden dat iemand in je omgeving tekenen van dementie vertoont of heb je vragen over hulpmiddelen die het leven van mensen met dementie eenvoudiger maken? Met deze, en andere vragen kun je terecht bij het spreekuur.

Het spreekuur Ketenzorg Dementie is onderdeel van de Geheugenbibliotheek; een collectie van boeken en hulpmiddelen die in de Bibliotheek in Middelharnis worden uitgeleend.

Spreekuur Ketenzorg Dementie | dinsdag 3 juli 2018 | 14:00 uur | Toegang gratis

LEES OOK: Themaweek voor CliniClowns afgesloten

Vlaggetjesdag Stellendam
Op zaterdag 7 juli 2018 vindt in Stellendam Vlaggetjesdag plaats. Vlaggetjesdag Stellendam staat in het teken van de Goereese Vissersvloot, vissers en natuurlijk: vis! Op het terrein van de binnenhaven van Stellendam zijn diverse activiteiten voor jong en oud.

Meer informatie 

Kindertheater Houten Kaap
Kom zaterdag 7 juli om 11.00 of om 13.30 uur naar strandtheater Houten Kaap voor de hilarische slapstickvoorstelling ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’ voor kinderen vanaf 2 jaar. Tickets voor deze voorstelling kosten €12,50 en zijn online verkrijgbaar via houtenkaap.nl. Kaarten zijn ook te koop bij Bruna en VVV in Ouddorp.

Gebaseerd op het bekende prentenboek van Werner Holzwarth en Wolf Elbruch heeft Meneer Monster een bijna woordloze voorstelling gemaakt waarin een kleine mol op zoek gaat naar de maker van de drol die op zijn kop beland is toen hij even boven de grond kwam kijken. Vanaf een mat midden in de zaal en met mooie kostuums en veel fantasie en energie wordt het publiek meegenomen in de zoektocht van de kleine mol.

Openluchtbioscoop
Op een groot scherm wordt vanaf 22.30 uur, net na zonsondergang, de met een Oscar voor Beste Film bekroonde ‘The Grand Budapest Hotel’ vertoond.

Deze komedie van Wes Anderson vertelt het verhaal van een legendarische hotelmanager (Ralph Fiennes) van een beroemd Europees hotel. Tussen de oorlogen in raakt hij bevriend met een jonge medewerker (Tony Revolori) die een vertrouweling van hem wordt. Het verhaal draait om de diefstal van een onbetaalbaar schilderij uit de Renaissance, de strijd om een enorm familiefortuin en de omwentelingen die Europa transformeren in de eerste helft van de 20e eeuw. Neem je klapstoel, een dekentje en vrienden en familie mee en geniet van deze gratis film.

Houd Facebook.com/ouddorpduin in de gaten voor alle andere ‘Zomerse Zaterdagen’ of kijk op ouddorp-duin.nl voor een overzicht van alle evenementen en activiteiten bij Ouddorp Duin.

Reacties