Sommelsdijkse vlag te koop!

Foto: Streekmuseum GO

Eind juni krijgen de bewoners van de historische kern van Sommelsdijk een brief van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee met de vraag of ze de Sommelsdijkse vlag willen kopen.

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee organiseert samen met Hart van Goeree-Overflakkee, Stichting Sociale en Maatschappelijke Belangen (SMB) en Sociƫteit Rethorica vrijdag 17 augustus in de historische kern van Sommelsdijk wederom de Holle Bolle Dag. Een gezellige braderie van 14.00 tot 23.00 uur met een historische tint. De braderie dankt haar naam aan de bijnaam van de mensen die wonen in Sommelsdijk; Sommerdiekse Holle Bolle.

Tijdens Holle Bolle Dag wil de organisatie, ter verhoging van de sfeer, vragen de Sommelsdijkse vlag uit te hangen.

Heeft u interesse in de aanschaf van een vlag? De vlaggen worden door een gespecialiseerd bedrijf in mooie kwaliteit geleverd en zijn er vanaf 25 euro. De vlag is afgeleid van het wapen dat al in de 18e eeuw voor Sommelsdijk gebruikt. De vlag heeft diagonaal geel en blauwe banen.

LEES OOK: Evi wint inrichting studentenkamer met Rabobank-actie

Wilt u ook eigenaar worden van de echte Sommelsdijkse vlag? De vlag is te bestellen tot 7 juli via de website: www.streekmuseum.nl/vlag. Na uw bestelling ontvangt u een factuur van onze administratie en is de vlag begin augustus op te halen in de Kerkstraat van Sommelsdijk.

Reacties