Op eerste dag al 650 mensen gevaccineerd in Staver

Foto: QPhoto

Het Prieel van de Staver in Sommelsdijk is weer een aantal dagen omgebouwd tot coronavaccinatielocatie. En daar wordt goed gebruik van gemaakt.

Door Sam Fish

Zo laat een medewerker van het Rode Kruis weten dat op de eerste dag al zeker 650 mensen zijn geprikt. Die eerste dag was op maandag 31 oktober. Op dinsdag 1 en woensdag 2 november kun je er ook terecht. En dan openen de deuren weer op maandag 7, dinsdag 8 en woensdag 9 november. Iedereen kan hier nu terecht voor een prik, aangezien iedereen nu aan de beurt is om de herhaalprik te halen.

Herhaalprik

De herhaalprik zorgt ervoor dat mensen minder ziek worden als gevolg van het coronavirus. Mogelijk zijn mensen na de herhaalprik ook minder vatbaar voor infectie. Ze kunnen het virus dan ook minder makkelijk overdragen op anderen. Vaccinatie helpt zo om de zorg en de samenleving voor iedereen open te houden.

De herhaalprik bestaat uit één prik met het vernieuwde vaccin (Pfizer). Dit is een mRNA vaccin. Deze is ontwikkeld om het afweersysteem van mensen die al eerder gevaccineerd zijn, een extra aanmoediging te geven. Het bouwt voort op de al opgebouwde afweer van de basisvaccinatie. Het is daarom belangrijk de basisvaccinatie te hebben voordat u de herhaalprik krijgt. Prikken is veilig én gratis.

Afspraak nodig

Wil je de prik halen in de Staver? Maak dan vooraf een afspraak. Dit kan via www.planjeprik.nl of door te bellen naar 0800 7070. Je kunt ook een afspraak maken via de afsprakenlijn van GGD Rotterdam-Rijnmond: 010 – 443 80 31. Zij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en in het weekend van 9.00 tot 16.00 uur.

Welke prik? 

In de Staver kun je terecht voor je herhaalprik. Heb je echter nog geen basisvaccinatie gehaald? Dan kan dat ook op afspraak.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen