Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen neemt toe

Foto: CuraMare

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is met 60 toegenomen. Er liggen nu 477 mensen met corona in het ziekenhuis.

Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Zij houden al sinds het begin van de pandemie bij hoeveel Nederlanders met corona er in de ziekenhuizen zijn opgenomen.

Die 477 is het hoogste aantal coronapatiënten sinds begin september. Van hen liggen 448 op de COVID-afdelingen en 29 op een intensive care. Op de COVID-afdelingen kwamen er 62 patiënten bij. Bij de intensive care daalde het aantal licht met twee patiënten.

Nieuwe toename

De toename is groter dan te zien was in de afgelopen weken. Vaker was een afname te zien. De laatste keer dat het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen aanzienlijk toenam was op 18 juli. Toen steeg dit met 102 patiënten. In totaal lagen die dag 1107 patiënten met het virus in de ziekenhuizen.

Het LCPS maakt in de registratie geen onderscheid tussen mensen die wegens hun coronaklachten zijn opgenomen en mensen die andere klachten hebben en toevallig het virus blijken te dragen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen