Volgens RIVM vandaag 39 nieuwe besmettingen erbij

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van vrijdag 1 april.

Door Sam Fish 

Opnieuw een landelijke daling vandaag. Het RIVM meldt dat er sinds gisteren 21.788 nieuwe besmettingen zijn binnengekomen. Dat zijn er 3679 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 25.772 besmettingen per dag. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 9 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Voor het eiland meldt het RIVM vandaag 39 nieuwe besmettingen. Een kleine daling weer, want dat zijn er 10 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 72 besmettingen per dag.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding meldt dat er op dit moment 1827 coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. Dat zijn er 87 minder dan gisteren. Van hen liggen 121 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 6 minder dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen nu 1706 mensen. Dat zijn er 81 minder dan gisteren.

CuraMare coronakaarten

We lieten gisteren al weten dat de coronakaarten van CuraMare niet meer te vinden zijn op de website. Op die kaarten liet CuraMare zien hoe de situatie ervoor stond binnen de diverse locaties. Daarbij ging het op patiënten, cliënten en bewoners. CuraMare laat nu weten dat ze stoppen met de kaarten. Zij zeggen hierover het volgende: “Alhoewel de druk op de zorg nog steeds hoog is door ziekteverzuim onder medewerkers, is corona wel een andere rol gaan spelen in de maatschappij. Daarom is besloten, nu ook de coronamaatregelen binnen de maatschappij zijn komen te vervallen, te stoppen met het delen van de actuele cijfers.”

Cookieinstellingen