RIVM meldt voor vandaag 161 nieuwe besmettingen

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard weer aangevuld met nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van zondag 20 maart.

Door Sam Fish

Landelijk een geweldige daling vandaag! Het RIVM meldt voor vandaag namelijk 34.846 nieuwe besmettingen in heel het land. Dat zijn er 6760 minder dan gisteren. Toen werden er nog ruim 41.000 besmettingen gemeld. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 48.680 besmettingen per dag. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 8 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op het eiland een kleine stijging. Hier zijn sinds gisteren 161 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 32 meer dan gisteren. Toen werden er 129 besmettingen gemeld in 24 uur tijd. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 168 besmettingen per dag. Daar zitten we dus nog wel onder.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding meldt dat er nu 1860 coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. Dat zijn er 56 meer dan gisteren. Van hen liggen 137 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 2 minder dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit momet 1723 mensen. Dat zijn er 58 meer dan gisteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen