RIVM meldt voor vandaag 88 nieuwe besmettingen

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van maandag 7 februari

Door Sam Fish 

Het RIVM is weer terug naar één melding bij de cijfers. Zij schrijven het volgende op het dashboard: Het lukt momenteel niet om het hoge aantal meldingen wat binnenkomt vanuit de teststraten te verwerken in het systeem van de meldingsplichtige ziekten van de GGD en de meldingen door te geven aan het RIVM. Daardoor is er op dit moment onderraportage. Er wordt hard gewerkt aan oplossingen om deze achterstand in te lopen en te verhelpen.

Cijfers

Het RIVM meldt vandaag voor heel Nederland 77.648 nieuwe besmettingen. Dat zijn er 3298 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 77.045 besmettingen per dag. Daar zitten we vandaag net boven, maar het scheelt niet veel. Volgens het dashboard zijn er vandaag 4 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee vandaag ook een daling en een flinke ook! Hier zijn vandaag 88 nieuwe besmettingen gemeld door het RIVM. Dat zijn er 513 minder dan gisteren. Toen behaalden we een nieuw dagrecord met maar liefst 601 besmettingen. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 244 besmettingen per dag.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS  

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft een update gedeeld. Zij melden dat er op dit moment 1493 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er maar liefst 149 meer dan gisteren. Van hen liggen 214 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 3 meer dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 1297 mensen. Dat is er 146 meer dan gisteren.

CuraMare 

En voor het eerst sinds vrijdag 28 januari ook weer een update vanuit CuraMare. Zij hebben vandaag onderstaande kaart gepubliceerd. Daarop is te zien dat er sinds de vorige kaart 6 mensen ontslagen zijn uit het ziekenhuis. Dat is dus goed nieuws. Wel liggen er nu vijf mensen meer in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland dan toen. Dat betekent dus dat er sinds 28 januari 11 mensen nieuw zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Binnen woonzorglocatie Nieuw-Rijsenburgh in Sommelsdijk zijn vijf nieuwe besmettingen geconstateerd. Daar zitten nu 18 bewoners in quarantaine. En binnen Ebbe & Vloed in Oude-Tonge zijn er drie bewoners positief getest. Daar zijn nu vier bewoners besmet met het virus. In de Vliedberg in Ouddorp is er één besmetting bijgekomen, daar staat het totaal nu op vijf bewoners met corona. En binnen de thuiszorg zijn ook vijf cliënten positief getest. In totaal zijn er 6 cliënten met een besmetting op dit moment. Op de afdeling tijdelijke opname zijn drie nieuwe besmettingen, dat zijn de enige besmettingen op het moment.

Binnen CuraMare is sinds 28 januari geen bewoner, patiënt of cliënt overleden aan de gevolgen van het virus.

CuraMare coronakaart 7 februari

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen