RIVM meldt vandaag 503 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Pixabay; Geralt

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van maandag 31 januari.

Door Sam Fish 

En inmiddels is het vaste prik om te beginnen met een bericht van het RIVM. Zij schrijven het volgende op het dashboard: Het lukt momenteel niet om het hoge aantal meldingen wat binnenkomt vanuit de teststraten te verwerken in het systeem van de meldingsplichtige ziekten van de GGD en de meldingen door te geven aan het RIVM. Er is hierdoor sprake van onderrapportage. Er wordt hard gewerkt aan oplossingen om deze achterstand in te lopen en te verhelpen.

De cijfers nemen een bizarre hoogte aan vandaag. Zowel op het eiland als in heel Nederland is er een nieuw dagrecord behaald. Landelijk zijn er vandaag 112.278 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er maar liefst 37.287 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 68.342 besmettingen per dag. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 5 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is die bizarre stijging dus ook te zien. Op het eiland zijn vandaag 503 nieuwe besmettingen gemeld. Dat waren er gisteren 104, dus 399 meer vergeleken met gisteren. Dat is een nieuw dagrecord voor het eiland. Het vorige dagrecord stond op 447 besmettingen in 24 uur tijd. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 193 besmettingen per dag. Daar zitten we dus ruim boven.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS  

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft een update gedeeld. Zij melden dat er op dit moment 1247 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er 93 meer dan gisteren. Van hen liggen 212 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 3 meer dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 1035 mensen. Dat zijn er 90 meer dan gisteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen