RIVM meldt vandaag 84 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Christo Anestev via Pixabay

Later dan gebruikelijk, maar het coronadashboard is aangevuld. We kijken naar de cijfers van maandag 17 januari.

Door Sam Fish 

Landelijk zijn er vandaag maar liefst 42.472 nieuwe besmettingen gemeld. Dat is het hoogste aantal besmettingen in één dag sinds het begin van de pandemie. Het zijn ook 6164 besmettingen meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 34.371 besmettingen per dag. En volgens het dashboard zijn er sinds gisteren drie mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee zijn we juist een beetje gedaald. Hier zijn sinds gisteren 84 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 20 minder dan een dag ervoor. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 83 besmettingen per dag. Daar zitten we dus nipt boven.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS 

Er liggen op dit moment 1240 coronapatiënten in het ziekenhuis. Volgens het LCPS zijn dat er 22 meer dan gisteren. Van hen liggen 317 patiënten op een intensive care-afdeling. Eén van hen ligt in een Duits ziekenhuis. In totaal zijn dat 5 ic-patiënten meer dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 923 mensen. Dat zijn er 17 meer dan gisteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen