RIVM meldt 66 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van zaterdag 15 januari.

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland zijn er vandaag 31.963 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er maar liefst 3558 minder dan gisteren! Een mooie daling dus. En daarmee zitten we ook meteen weer een heel stuk dichter bij het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 31.774 besmettingen per dag Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 6 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee zijn er sinds gisteren 66 nieuwe besmettingen bijgekomen. Dat zijn er 33 minder dan gisteren. En met die daling zitten we weer net onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 69 besmettingen per dag.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft op hun website een update gegeven. Zij melden dat er op dit moment 1220 coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. Dat zijn er 69 minder dan gisteren. Van hen liggen 322 patiënten op een intensive care-afdeling in Nederland (321) en Duitsland (1). Dat zijn er 13 minder dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 898 mensen. Dat is een daling van 56 vergeleken met gisteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen