RIVM meldt vandaag 26 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Benzoix

Het coronadashboard van de Rijksoverheid is weer aangevuld met nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van maandag 10 januari.

Door Sam Fish 

In de landelijke cijfers is weer een daling te zien. Sinds gisteren zijn er 27.993 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 4588 minder dan gisteren. En met die daling is het gat met het wekelijks gemiddelde een stuk gedicht. Dat staat voor vandaag namelijk op 27.295 besmettingen per dag. Volgens het dashboard zijn er gisteren 8 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is die daling ook weer te zien. In 24 uur tijd zijn er 26 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland. Gisteren waren dat er nog 66, dus dat zijn er weer 40 minder. En met die daling zitten we weer netjes onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 52 besmettingen per dag.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS 

Er is ook weer een update vanuit het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Zij laten weten dat er op dit moment 1535 coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. Dat zijn er 56 meer dan gisteren. Van hen liggen 405 patiënten op een ic in Nederland (396) en Duitsland (9). Dat is er slechts één minder dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen nog 1130 mensen. Dat zijn er 57 meer dan gisteren.

Cookieinstellingen