Eerste boosterdagen in de Staver waren succesvol!

Foto: PR CuraMare

Op donderdag 30 en vrijdag 31 december was er voor alle 40‐plussers van Goeree-Overflakkee gelegenheid om zonder afspraak een boosterprik te halen in De Staver in Sommelsdijk.

En dat werd goed gedaan ook. Ruim zesduizend mensen kwamen op deze eerste twee dagen naar de sporthal voor een boostervaccinatie. Dat is natuurlijk goed nieuws. Helaas ging er ook wat nepnieuws rond. Zo zou iemand na het krijgen van de boosterprik op de eerste dag onwel geworden zijn. Het ging hierbij echter om een verkeersregelaar op het terrein. Hij was inderdaad onwel geworden en naar het ziekenhuis vervoerd. Deze persoon heeft echter geen vaccinatie gekregen.

En op vrijdag ging er een berichtje rond via WhatsApp. Het zou een oproep zijn vanuit de GGD om de boosterprik gewoon te gaan halen, wanneer je ook aan de beurt zou zijn. Er zou namelijk meer plek zijn dan eerder verwacht. Het probleem is echter dat de boosterlocatie buiten de GGD om werkt. De GGD gaat dus geen berichtjes versturen met deze strekking en al helemaal niet via WhatsApp. De gemeente heeft bevestigd dat het een nep berichtje is dat rondgaat. Negeer dit dus als je het ontvangt.

Waardering

“Wat fijn dat ik nu al en dichtbij huis de boosterprik kan halen,” is één van de veel gehoorde enthousiaste reacties. Juist ook ouderen halen nu eerder een boosterprik. Ze hoeven zo namelijk geen beroep te doen op iemand voor vervoer of begeleiding naar een locatie buiten het eiland. Een 80-plusser is er speciaal voor op de fiets vanuit Nieuwe-Tonge gekomen.

Dankzij een goede voorbereiding en samenwerking ervaren bezoekers het als goed georganiseerd. Met 10 prikstraten blijven de wachttijden beperkt, zelfs als er buiten een lange rij staat. De waardering van de bevolking blijkt onder andere uit de meegebrachte rolletjes drop en pepermunt voor de medewerkers.

Grote inzet medewerkers

Binnen twee dagen hebben ruim 500 medewerkers van CuraMare en huisartsenorganisatie Zorggroep Haringvliet zich aangemeld om mee te helpen met het boosteren. “Ik ben diep onder de indruk dat iedereen zich hier zo voor inzet en aan meedoet,” zegt Mariska Shekary. Zij is medisch lid raad van bestuur CuraMare. “Opnieuw blijkt de saamhorigheid en veerkracht van onze medewerkers, met als één gezamenlijk doel: veilige zorg leveren.”

Samenwerken in de regio

Zorgaanbieders in de regio weten elkaar steeds beter te vinden. Zo worden krachten gebundeld om passende zorg te geven aan de inwoners van onze regio. Het gezamenlijke initiatief van deze boostercampagne is er een mooi voorbeeld van. Yvonne van Duijnhove is directeur publieke gezondheid en GGD Rotterdam Rijnmond. Zij steunt dit initiatief dan ook van harte. Ze kwam persoonlijk een kijkje nemen op de boosterlocatie in Sommelsdijk. “Wat bijzonder mooi om te zien wat er door gezamenlijke inspanning in zo’n korte tijd is opgezet en verwerkt.”

Boostervaccinaties versnellen

Gemeente, huisartsen en ondernemersvereniging FOGO hebben de handen ineen geslagen. Samen hebben zij de boosterlocatie vorm kunnen geven. Zo is de boostercampagne op het eiland in een sneltreinvaart terecht gekomen.

Op donderdag 6 en vrijdag 7 januari zijn er nog twee prikdagen voor 18+. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente.

Cookieinstellingen