RIVM meldt vandaag 65 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld. We kijken naar de cijfers van woensdag 28 december.

Door Sam Fish 

We beginnen met een kleine disclaimer. Het zal namelijk opvallen dat de cijfers vandaag veel hoger zijn dan wat er gisteren werd gemeld. Dat komt door een datastoring binnen het RIVM. Daardoor werden gisteren niet alle meldingen doorgegeven. Op het coronadashboard meldt het RIVM het volgende: Het aantal positief geteste mensen van vandaag bevat nameldingen. Door een storing zijn gisteren niet alle testresultaten doorgegeven. Het werkelijke aantal besmettingen van vandaag ligt dus lager dan wat er gemeld wordt.

Landelijk zijn er voor vandaag 15.804 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er maar liefst 6591 meer dan gisteren. Eigenlijk zou je voor de cijfers van gisteren en vandaag de twee bij elkaar op moeten tellen voor een duidelijker beeld. Dat is dus 9213 + 15.804 = 25.017 besmettingen in twee dagen. Dat delen we door twee en dan kom je op 12.509 besmettingen per dag. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 12.390 besmettingen per dag, dus daar zouden we dan niet zo heel veel vanaf zitten. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 51 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is die duidelijke stijging ook te zien. Gisteren werden er slechts 7 besmettingen gemeld. Vandaag komen daar nog eens 65 besmettingen bovenop. Als we hier hetzelfde rekensommetje toepassen komen we op 36 besmettingen per dag. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 33 besmettingen per dag.

LCPS 

Er is ook een update vanuit het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Zij melden dat er op dit moment 1978 coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. Dat zijn er 28 minder dan gisteren. Van hen liggen 528 patiënten op een intensive care-afdeling in Nederland (515) en Duitsland (13). Dat zijn er 7 minder dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment nog 1450 mensen. Dat zijn er 21 minder dan gisteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen