Staver binnenkort open als boostervaccinatielocatie

Foto: QPhoto

Al een paar weken wordt er landelijk opgeroepen om zo snel mogelijk je boosterprik te gaan halen. Dit was op het eiland echter niet mogelijk. Maar daar komt nu verandering in.

De nieuwe Omikronvariant van het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Deze is ook net iets anders dan de andere varianten die we het afgelopen jaar hebben gehad. En dus doet een boosterprik wonderen. Het zorgt er namelijk voor dat je lichaam opnieuw een blokkade opwerpt tegen het virus. Welke variant dan ook.

Die boosterprik is er voor de mensen die minstens drie maanden geleden hun laatste prik hebben gehad. Of als je minstens drie maanden geleden bent genezen van een coronabesmetting.

Samenwerking om te versnellen

De inwoners van Goeree-Overflakkee moeten ook zo snel en goed mogelijk beschermd worden tegen de nieuwe variant. En dus hebben de huisartsen samen met CuraMare, de gemeente en ondernemersvereniging FOGO besloten de handen ineen te slaan. Samen helpen zij de GGD om zo de boostervaccinaties voor de inwoners te versnellen. Zij doen dit in nauwe afstemming met de GGD Rotterdam-Rijnmond.

Uitnodiging per brief

Alle huishoudens op Goeree-Overflakkee ontvangen op zeer korte termijn een brief. Daarin staat een datum en een tijdvak waarop ze terecht kunnen op de boosterlocatie. Dat betekent dus dat je niet zelf nog een afspraak hoeft in te plannen. Inwoners die onverhoopt geen brief krijgen, kunnen naar de website van de gemeente. Deze wordt ingericht met alle informatie die nodig is. Doet de website het niet? Probeer het dan op een later moment nog een keer.

Om de boostercampagne goed te laten verlopen, zijn alle 18-plussers ingedeeld in twee groepen. Daarbij wordt gekeken naar de leeftijd. Zo is er een groep inwoners van 40 jaar en ouder en een groep van 18 tot en met 39 jaar. In de uitnodiging staat duidelijk vermeld wie waar en wanneer welkom is voor de boosterprik. Wil je graag meer informatie? Bel dan niet met de huisarts, maar met de gemeente. Zij zijn bereikbaar op het telefoonnummer 14 0187.

Praktische informatie

De boosterprik wordt gezet in De Staver in Sommelsdijk. Daarbij wordt gevraagd om een aantal dingen mee te brengen. Het gaat om de volgende documenten:

  • De ingevulde gezondheidsverklaring. Deze zit in de envelop bij de uitnodiging en is te downloaden vanaf de website van de gemeente.
  • Een geldig identiteitsbewijs (ID-kaart of paspoort)
  • Aanvullende informatie voor een arts, indien nodig
  • Je vaccinatiekaart en/of boekje
  • Heb je via de GGD al een afspraak gemaakt voor een boosterprik? Haal deze dan ook via die afspraak. Het kan druk zijn op de vaccinatie locatie, houd rekening met een wachttijd en eventuele slechte weersomstandigheden.

Let op!

Ook zijn er een aantal dingen waarmee je rekening moet houden als je naar de Staver komt voor de boosterprik. We zetten het op een rijtje:

  • Draag tijdens het volledige bezoek een mondkapje over neus en mond
  • Zorg dat je kleding draagt waarbij de bovenarm makkelijk ontbloot wordt
  • Kom alleen, tenzij een begeleider echt nodig is. Laat deze persoon buiten wachten als dat kan. Dit voorkomt drukte op de locatie

Na de boosterprik krijg je de gebruikelijke bevestiging van de vaccinatie. Hierop staan gegevens als het soort vaccin dat je hebt gekregen. Het is belangrijk om deze bevestiging te bewaren, ook voor de eigen administratie. In de Staver wordt geprikt met een mRNA vaccin. Welke is nog niet bekend, het is niet mogelijk om zelf te kiezen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen