RIVM meldt vandaag 36 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid weer aangevuld. We kijken naar de cijfers van zondag 26 december.

Door Sam Fish  

Er is op landelijk niveau een mooie daling te zien. Voor vandaag zijn er 11.962 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 667 minder dan gisteren, wat goed nieuws is. En met die daling zitten we weer onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 12.195 besmettingen per dag. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 11 mensen overleden (gemeld) aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee komen er vandaag 36 nieuwe besmettingen bij. Dat is helaas toch weer een stijging, gisteren werden er namelijk 17 besmettingen gemeld. Wel zitten we nog onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 40 besmettingen per dag.

Wil je meer cijfers van het RIVM over het coronavirus? Kijk dan op het coronadashboard.

LCPS 

Er is deze Tweede Kerstdag ook weer een update van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Zij melden dat er op dit moment 2002 coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. Dat zijn er 5 meer dan gisteren. Van hen liggen 560 patiënten op een intensive care-afdeling, dat zijn er 7 meer dan gisteren. En deze patiënten zijn onderverdeeld over Nederland en Duitsland. In totaal liggen 19 Nederlandse coronapatiënten op een Duitse IC. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 1442 mensen, dat zijn er 2 minder dan gisteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen