RIVM meldt vandaag 19 besmettingen op het eiland

Archieffoto van een coronatest
Archieffoto van een coronatest
Foto: PR GGD/Gemeente Goeree-Overflakkee

Het mag dan kerst zijn, het RIVM gaat gewoon door met het delen van de coronacijfers. We kijken naar de cijfers van zaterdag 25 december.

Door Sam Fish 

In heel Nederland zijn er vandaag 12.629 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 112 meer dan gisteren. Die kleine stijging zorgt ervoor dat we nog steeds boven het wekelijks gemiddelde zitten. Dat staat voor vandaag namelijk op 12.388 besmettingen per dag. Het RIVM meldt dat er vandaag 45 mensen overleden zijn (gemeld) aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee doen we het beter dan landelijk. Hier is namelijk wel een kleine daling te zien. Sinds gisteren zijn er op het eiland 19 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 14 minder dan gisteren. Toen kwamen er in 24 uur namelijk 33 besmettingen bij. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 39 besmettingen. Daar zitten we dus netjes onder.

LCPS 

En ook het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding blijft updates delen tijdens de feestdagen. Zij melden dat er vandaag 1997 coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. Dat zijn er 148 minder dan gisteren. Van hen liggen 534 patiënten op een Nederlandse intensive care-afdeling. Nog eens 19 andere Nederlandse coronapatiënten liggen op een Duitse IC. Dat zijn er in totaal 12 minder dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen nu 1444 mensen. Dat zijn er 136 minder dan gisteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen