RIVM meldt 48 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van Alexey Hulsov via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van vrijdag 17 december.

Door Sam Fish

Landelijk zijn we gelukkig weer iets gedaald vergeleken met gisteren. In 24 uur tijd zijn er 15.433 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 1006 minder dan gisteren. Wel zitten we nog iets boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 15.202 besmettingen per dag. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 61 mensen overleden (gemeld) aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee gelukkig ook een daling. Hier zijn sinds gisteren 48 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 34 minder dan gisteren. En daarmee zitten we op het eiland wel weer onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat namelijk op 60 besmettingen per dag.

LCPS 

Er liggen op dit moment 2472 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding vandaag. Van hen liggen 638 patiënten op een intensive care-afdeling. Zij zijn verspreid over Nederland en Duitsland, 16 liggen er namelijk in Duitsland. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 1834 mensen, dat zijn er 89 minder dan gisteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen