RIVM meldt vandaag opnieuw 41 nieuwe besmettingen

Foto: Afbeelding van Hermann Kollinger via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van woensdag 15 december.

Door Sam Fish 

Er is landelijk een kleine stijging te zien. Sinds gisteren zijn er namelijk 13.557 nieuwe besmettingen gemeld. Gisteren waren dat er 12.852. Dat zijn er vandaag dus 705 meer dan gisteren. Ondanks de kleine stijging zitten we wel nog onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 15.984 besmettingen per dag. Volgens het coronadashboard zijn er sinds gisteren 41 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Op Goeree-Overflakkee is die stijging niet te zien. Daarentegen is er ook geen daling te zien. Vandaag zijn er namelijk net zoveel nieuwe besmettingen bijgekomen als gisteren het geval is. Dat zijn er vandaag dus weer 41 in 24 uur tijd. En we zitten nog steeds onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 63 besmettingen per dag.

LCPS 

Een behoorlijke daling in de ziekenhuizen volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Zij melden vandaag dat er 2642 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er maar liefst 122 minder dan gisteren. Van hen liggen 646 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 8 minder dan gisteren. Twintig van die 646 patiënten liggen overigens in een Duits ziekenhuis. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 1996 mensen. Dat zijn er 114 minder dan gisteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen