RIVM meldt vandaag 73 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld met de laatste nieuwe GGD-gegevens. We kijken naar de cijfers van maandag 13 december.

Door Sam Fish 

In de landelijke cijfers is een prachtige daling te zien. Zo meldt het RIVM voor vandaag 13.844 nieuwe besmettingen. Dat zijn er 2827 minder dan gisteren. Met die daling zitten we nu wel heel netjes onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 17.376 besmettingen per dag. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 28 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is die mooie daling helaas niet te zien. Sterker nog, we zijn hier helaas weer omhoog gegaan. In 24 uur tijd zijn er op het eiland 73 nieuwe besmettingen bijgekomen volgens het RIVM. Dat zijn er 16 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 65 besmettingen per dag.

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft ook een update gedeeld. Zij melden dat er op dit moment 2768 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er 14 minder dan gisteren. Van hen liggen er 650 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat is een daling van 12 patiënten vergeleken met gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen nog 2118 mensen met het coronavirus. Dat zijn er 2 minder dan gisteren. Omdat de ziekenhuizen in Nederland in een rap tempo te vol raken, worden er ook ic-patiënten overgebracht naar het buitenland. Van de 650 ic-patiënten liggen er 20 in een Duits ziekenhuis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen