RIVM meldt voor vandaag 59 nieuwe besmettingen

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van vrijdag 10 december.

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland is er gelukkig een daling te zien. Sinds gisteren zijn er bij het RIVM 17.562 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 2276 minder dan gisteren. Een mooie daling dus. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 20.030 besmettingen per dag. Daar zitten we dus nog mooi onder. Volgens het dashboard zijn er in 24 uur tijd ook weer 85 mensen overleden (gemeld) aan de gevolgen van het coronavirus.

Een daling voor heel Nederland en dus ook voor Goeree-Overflakkee. En gelukkig maar, want hier behaalden we gisteren een nieuw dagrecord met 94 besmettingen in 24 uur tijd. Vandaag meldt het RIVM 59 besmettingen in één dag. Dat zijn er dus 35 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde is vandaag gestegen naar 56 besmettingen per dag, daar zitten we helaas nog boven.

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft ook een update gedeeld. Zij melden dat er op dit moment 2803 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er 45 minder dan gisteren. Van hen liggen 655 patiënten op een intensive care-afdeling, dat zijn er 11 meer dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 2148 mensen. Dat zijn er 56 minder dan gisteren. Door de drukte in de ziekenhuizen liggen er 20 coronapatiënten op een Duitse ic-afdeling. Dit aantal wordt wel bij de Nederlandse ic-patiënten gerekend.

CuraMare 

Zorgorganisatie CuraMare heeft een nieuwe coronakaart gepubliceerd. Daarop is de situatie te zien per locatie als het gaat om patiënten, cliënten en bewoners. Op deze kaart is te zien dat er sinds de laatste kaart van 3 december maar liefst 5 mensen in het ziekenhuis zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Gelukkig is er op de kaart ook te zien dat er 16 genezen verklaard zijn, zij zijn weer uit het ziekenhuis. En er is één patiënt minder in het ziekenhuis dan sinds de vorige kaart. Dat betekent dat er in de afgelopen week 20 nieuwe coronapatiënten zijn opgenomen in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.

Verder is op de kaart te zien dat er een nieuwe besmetting is geconstateerd in woonzorglocatie Ebbe & Vloed in Oude-Tonge. Dat is op dit moment ook de enige besmetting daar. En in de Bestenwaerd in Dirksland is een bewoner weer genezen verklaard. Daar is nu nog één bewoner ziek van het virus. In de thuiszorg zijn er helaas twee cliënten positief getest op het virus. En op de afdeling tijdelijke opname zijn er zes coronapatiënten bijgekomen.

CuraMare coronakaart 10 december

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen