Maar liefst 94 nieuwe besmettingen in 24 uur tijd op GO!

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van donderdag 9 december.

Door Sam Fish 

Voor het hele land is er vandaag een stijging te zien. Sinds gisteren zijn er namelijk 19.838 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 1694 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde is wel aan het zakken, maar daar zitten we landelijk nog onder. Dat staat voor vandaag namelijk op 20.608 besmettingen per dag. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 78 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Voor het hele land een stijging, dus ook op Goeree-Overflakkee. En dat is een bizarre stijging die ons naar een nieuw dagrecord brengt als het gaat om coronacijfers. Sinds gisteren zijn er namelijk maar liefst 94 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland. Nooit eerder kwamen er zoveel besmettingen bij in 24 uur tijd. Het zijn er 30 meer dan gisteren het geval was, toen meldde het RIVM 64 besmettingen in 24 uur tijd. Het wekelijks gemiddelde staat voor Goeree-Overflakkee vandaag op 51 besmettingen per dag.

LCPS 

Er liggen op dit moment 2848 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen, dat zijn er 8 meer dan gisteren. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding op haar website. Van hen liggen 644 patiënten op een intensive care-afdeling en 18 daarvan in een Duits ziekenhuis. Dat zijn 2 ic-patiënten meer dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 2204 mensen, dat zijn er 6 meer dan gisteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen