RIVM meldt vandaag 19 nieuwe besmettingen

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft, zo goed als ze konden, het coronadashboard aangevuld met de cijfers van zondag 14 november.

Door Sam Fish 

Zo goed als ze kunnen, want de storing waar we gisteren al over spraken is nog steeds niet verholpen. Op het dashboard spreken ze nog steeds van een onderrapportage doordat niet alle cijfers zijn binnengekomen. De komende dagen worden deze achtergebleven cijfers nog meegenomen. Nu valt het dus lager uit dan de werkelijkheid, maar over een paar dagen zijn de cijfers dus hoger dan de werkelijkheid.

Voor vandaag zijn er in ieder geval 12.052 nieuwe besmettingen gemeld in het land. Dat zijn er 1437 minder dan gisteren. En met die daling zitten we vandaag onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 13.465 besmettingen per dag. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 7 mensen overleden aan het virus.

Op Goeree-Overflakkee ook een kleine daling. Hier zijn sinds gisteren 19 nieuwe besmettingen gemeld en dat zijn er 4 minder dan gisteren. En ook wij zitten onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor het eiland namelijk op 30 besmettingen per dag.

LCPS 

Er liggen op dit moment 1863 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding zijn dat er 73 meer dan gisteren. Van al die patiënten liggen er 377 op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 12 meer dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 1486 mensen, dat zijn er 61 meer dan gisteren.