RIVM meldt vandaag 30 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Bianca van Dijk via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van zondag 7 november.

Door Sam Fish

Voor heel Nederland zijn er vandaag 11.398 nieuwe besmettingen gemeld. Dat is een kleine daling, namelijk 626 minder dan gisteren. Toen werden er ruim 12.000 besmettingen gemeld in 24 uur tijd. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 9871 besmettingen per dag. Daar zitten we ondanks de daling nog ruim boven. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 8 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is er ook een daling te zien. Sinds gisteren zijn er 30 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 19 minder dan gisteren. En met deze daling zitten we op het eiland wel onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 36 besmettingen per dag.

LCPS 

Er liggen op dit moment 1490 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding laat weten dat dat er 91 meer zijn dan gisteren. Van hen liggen 305 patiënten op een intensive care-afdeling, dat zijn er 17 meer dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 1185 mensen, dat is een stijging van 74 patiënten.