Teruggezakt naar 36 besmettingen in 24 uur tijd

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van vrijdag 29 oktober. Dat dashboard is trouwens nog verder uitgebreid de afgelopen week!

Door Sam Fish 

Volgens het coronadashboard zijn er vandaag 7439 nieuwe besmettingen gemeld aan het RIVM. Dat zijn er 278 minder dan gisteren, toen waren het nog ruim 7700 besmettingen in 24 uur. Een kleine daling dus, wat erg mooi is. Wel zitten we nog steeds boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 6495 besmettingen per dag.

En gelukkig geen nieuw record op Goeree-Overflakkee. In 24 uur tijd zijn er op het eiland 36 nieuwe besmettingen gemeld. Een aardig aantal, maar toch 16 minder dan gisteren. Toen werden er namelijk 52 besmettingen gemeld in één dag en dat is het hoogste aantal ooit. Gisteren staat dan ook op een gedeelde eerste plek met 1 november 2020. Op die dag werden er ook 52 besmettingen gemeld. Maar vandaag dus 36 nieuwe besmettingen erbij en dat staat bijna gelijk aan het wekelijks gemiddelde. Dat is ondanks de stijgingen een klein beetje gedaald, vandaag staat dat namelijk op 35 besmettingen per dag.

LCPS 

Er liggen op dit moment 1021 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding zijn dat er 77 meer dan gisteren. Van hen liggen 217 patiënten op een intensive care-afdeling, dat zijn er 14 meer dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen nu 804 mensen, dat zijn er 63 meer dan gisteren.

CuraMare verscherpt maatregelen

Zorgorganisatie CuraMare laat weten de coronamaatregelen op haar locaties aan te scherpen. Dit naar aanleiding van de stijgende cijfers zowel landelijk als op het eiland en binnen de locaties. Zo is het nu weer verplicht om op alle locaties een mondkapje te dragen in de publieke ruimtes. Als je coronagerelateerde klachten hebt, dan blijf je thuis. Ook als je een afspraak hebt in het ziekenhuis. En alleen als je écht begeleiding nodig hebt bij een ziekenhuisafspraak dan mag je iemand meenemen. In alle andere gevallen kom je alleen.

De medewerkers van de thuiszorg dragen een mondkapje bij het uitvoeren van hun taken. CuraMare roept ook iedereen dringend op zich te houden aan de basis maatregelen. Geef elkaar de ruimte, was goed je handen, blijf thuis bij klachten, laat je testen en zorg voor voldoende frisse lucht.

Coronakaart 

En dat is niet de enige update vanuit CuraMare. Er is namelijk ook een nieuwe coronakaart gepubliceerd en deze is een stuk uitgebreider dan die van twee dagen terug. Zo liggen er op dit moment 11 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Dat zijn 7 patiënten meer dan op de kaart van 6 september. Echter is dat niet het volledige verloop. Er zijn sinds dien namelijk ook 47 mensen opgeknapt en naar huis gestuurd. Helaas zijn er ook twee mensen overleden aan de gevolgen van het virus. Dat betekent dus dat er sinds 6 september 56 mensen het ziekenhuis in zijn gegaan met coronaklachten.

Echter is dat niet de enige update. Eerder deze week lieten we al weten dat er nieuwe besmettingen waren binnen woonzorglocatie De Vliedberg in Ouddorp. Toen waren het er zeven, op dit moment zijn dat er 13. Maar het is ook niet de enige locatie met nieuwe besmettingen. Ook binnen Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk is er een bewoner besmet geraakt. En op de afdeling tijdelijke opname ligt ook weer een persoon met het virus onder de leden. Binnen de thuiszorg zijn op dit moment drie cliënten met het virus.

CuraMare coronakaart 29 oktober

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen