RIVM: Twee nieuwe besmettingen op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van Christo Anestev via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van zaterdag 25 september.

Door Sam Fish

In heel Nederland zijn er in de afgelopen 24 uur 1625 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Deze cijfers worden verzameld door de GGD’en die het op hun beurt doorgegeven aan het RIVM. Die 1625 zijn er 93 minder dan gisteren, dus dat is een mooie daling. En daarmee zitten we ook nog steeds onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 1678 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee is een kleine stijging te zien, maar dat kon ook bijna niet anders. Gisteren werd er geen enkele nieuwe besmetting gemeld op het eiland, vandaag zijn er twee gemeld. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 3 besmettingen per dag. Daar zitten we dus nog steeds netjes onder.

Vandaag zijn trouwens ook de nieuwe versoepelingen ingegaan in het hele land. De grootste vernieuwing is het gebruik van de CoronaCheckApp bij horeca, theater en bioscopen. De volledige lijst aan maatregelen vind je hier.

LCPS 

Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding liggen er op dit moment 470 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 21 minder dan gisteren. Het LCPS deelt elke dag de situatie zoals die is in de ziekenhuizen. Zo melden ze vandaag dat er nu 173 coronapatiënten op een ic-afdeling liggen, dat zijn er 2 minder dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen nu 297 mensen, dat waren er gisteren nog 19 meer.