RIVM meldt wederom slechts één nieuwe besmetting

Foto: Afbeelding van Bianca van Dijk via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van woensdag 8 september. Het gaat twee kanten op.

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland zijn er bij het RIVM 2843 nieuwe besmettingen gemeld vandaag. Dat zijn er 342 meer dan gisteren, een aardige stijging dus. En daarmee zitten we helaas weer boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 2558 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee zijn we weer goed gedaald. Het RIVM meldt voor het eiland namelijk slechts één nieuwe besmetting in 24 uur tijd, dat was twee dagen geleden ook al zo. Echter kwamen er gisteren ineens 11 besmettingen bij in één dag tijd. Dat zijn er vandaag dus 10 minder, wat heel fijn is. Het wekelijks gemiddelde ligt voor het eiland vandaag op 5 besmettingen per dag.

LCPS

Op dit moment liggen er 671 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding zijn dat er 7 minder dan gisteren. Van hen liggen 219 patiënten op een intensive care-afdeling, wat een stijging is van 4 patiënten. Op de reguliere COVID-afdeling liggen nu 452 patiënten, dat zijn er 11 minder dan gisteren.