RIVM meldt vandaag 4 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Benzoix

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste gegevens. We kijken naar de cijfers van vrijdag 3 september.

Door Sam Fish 

Voor Nederland zijn er in één dag tijd 2576 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 245 minder dan gisteren, wat erg goed nieuws is. Een mooie daling, maar het zit nog wel boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat vandaag namelijk op 2499 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee hebben we een gemiddeld dagje. Hier zijn in 24 uur tijd 4 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 3 minder dan gisteren, dus ook hier goed nieuws. Maar die 4 besmettingen is ook precies wat het wekelijks gemiddelde zegt.

LCPS 

Op dit moment liggen er 655 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding in hun dagelijks update. Gisteren lagen er 4 patiënten minder in het ziekenhuis. Op de Nederlandse ic’s liggen op dit moment 216 coronapatiënten en dat zijn er 7 meer dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen is een daling te zien van het aantal patiënten. Daar liggen nu 439 coronapatiënten, drie minder dan gisteren.

CuraMare 

Zorgorganisatie CuraMare publiceert in principe elke vrijdag een nieuwe coronakaart. Daarop is de situatie te zien per locatie. Echter is deze om 18.00 uur nog steeds niet gepubliceerd. We houden het in de gaten voor de komende dagen.