RIVM meldt twee nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Image by Arek Socha from Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van woensdag 1 september.

Door Sam Fish

Voor heel Nederland zijn er vandaag 2878 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er maar liefst 529 meer dan gisteren. Een aardige stijging dus. En daarmee zitten we ook meteen boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 2513 besmettingen per dag. Volgens het coronadashboard zijn er sinds gisteren ook 54 nieuwe coronapatiënten opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen.

Op Goeree-Overflakkee zijn we juist iets gedaald. Gisteren werden er nog 5 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland, vandaag zijn dat er twee. Die vijf van gisteren stonden gelijk aan het gemiddelde op het eiland. Vandaag is echter ook het wekelijks gemiddelde gedaald, maar we zitten er nog steeds onder. Vandaag staat het wekelijks gemiddelde namelijk op 4 besmettingen per dag.

LCPS 

Op dit moment liggen er 643 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 28 minder dan gisteren. Van al deze patiënten liggen er 207 op een intensive care-afdeling, wat er 5 minder zijn dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen nu 436 patiënten.