En weer terug naar 2 nieuwe besmettingen in 24 uur

Foto: Afbeelding van Bianca van Dijk via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld met de cijfers van zaterdag 28 augustus. We zijn weer netjes gedaald.

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland zijn er in 24 uur tijd 2494 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er toch weer 359 minder dan gisteren, wat heel goed nieuws is. En daarmee zitten we ook weer onder het wekelijks gemiddelde, dat staat voor vandaag op 2586 besmettingen per dag. Ook het aantal nieuwe ziekenhuis opnamen is gelukkig minder dan gisteren, toen werden er namelijk 185 coronapatiënten opgenomen in één dag. Vandaag zijn er 66 nieuwe patiënten opgenomen.

En ook op Goeree-Overflakkee lijken de cijfers van gisteren een eenmalige uitschieter te zijn. Sinds gisteren zijn er namelijk slechts 2 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er dus weer 13 minder dan gisteren. En ook hier op het eiland zitten we weer netjes onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 5 besmettingen per dag.

LCPS

Het Landelijke Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft ook weer een dagelijkse update gegeven. In totaal liggen er nu 645 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 14 minder dan gisteren. Van die 645 patiënten liggen er 224 patiënten op een intensive care-afdeling ergens in het land. Dat zijn er helaas 2 meer dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen vandaag 421 coronapatiënten, dat waren er gisteren nog 16 meer.