RIVM meldt 3 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van Alexey Hulsov via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van zondag 22 augustus.

Door Sam Fish

Voor heel Nederland zijn er in de afgelopen 24 uur bijna 2500 nieuwe besmettingen gemeld. Om precies te zijn gaat het om 2499 nieuwe besmettingen. Dat zijn er 32 meer dan gisteren. Het is dan ook niet raar dat de cijfers vandaag wederom boven het wekelijks gemiddelde zitten. Dat staat voor vandaag namelijk op 2429 besmettingen per dag.

In de afgelopen 24 uur zijn er ook 40 nieuwe coronapatiënten opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er een stuk minder dan gisteren, toen werden er 74 mensen opgenomen met het coronavirus. Met deze 40 nieuwe opnamen liggen er nu 660 coronapatiënten in de ziekenhuizen. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Van hen liggen 219 coronapatiënten op de ic’s.

Op Goeree-Overflakkee is een kleine daling te zien. Hier werden sinds gisteren 3 nieuwe besmettingen gemeld, dat is er één minder dan gisteren. En daarmee zitten we vandaag onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 4 besmettingen per dag. Volgens het RIVM is er niemand opgenomen in het ziekenhuis.