RIVM meldt 12 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van maandag 26 juli.

Door Sam Fish

De landelijke cijfers zijn weer netjes gedaald. Wel geldt nog steeds de disclaimer dat de cijfers op zondag en maandag lager uitvallen. Dat komt doordat in het weekend niet alle cijfers door worden gegeven. In de afgelopen 24 uur zijn er in ieder geval 3914 nieuwe besmettingen gemeld voor het land. Dat zijn er 751 minder dan gisteren. Het zit dan ook weer mooi onder het wekelijks gemiddelde, dat staat voor vandaag op 5735.

Voor Goeree-Overflakkee zijn we ook weer iets gedaald. Gisteren werden er 15 besmettingen gemeld, vandaag zijn het er 12. Dat is dus weer een mooie daling. En het ligt ook weer onder het wekelijks gemiddelde, dat staat voor vandaag op 18 besmettingen per dag.

CuraMare

En dan kijken we even naar de nieuwe coronakaart van zorgorganisatie CuraMare. Deze is vandaag gepubliceerd in plaats van afgelopen vrijdag en dat gaat volgende week ook gebeuren. Op deze nieuwe kaart is te zien dat er de afgelopen week 3 mensen opgenomen zijn geweest in het ziekenhuis. Eén van hen ligt nog steeds in het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland. Twee zijn er inmiddels ook weer naar huis gestuurd.

Daarnaast zijn er ook nog steeds twee bewoners in woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk besmet met het virus.

CuraMare coronakaart 26 juli