RIVM meldt 10 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van Hermann Kollinger via Pixabay

Het coronadashboard van de Rijksoverheid is aangevuld met de cijfers van zaterdag 10 juli. Dat wordt elke dag gedaan door het RIVM.

Door Sam Fish

Er is geen goed nieuws te melden. In 24 uur tijd zijn we over de 10.000 besmettingen heen gegaan. Om precies te zijn komen er vandaag 10.345 besmettingen bij. Dat zijn er alweer 3359 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat vandaag op 4471 besmettingen per dag. Dat getal zullen we voorlopig nog even niet terug aantikken.

Op Goeree-Overflakkee zijn we wel iets gedaald. In diezelfde 24 uur zijn er op het eiland 10 nieuwe besmettingen gemeld en dat waren er gisteren nog 25. Dat is dus een mooie daling. Het wekelijks gemiddelde ligt gelijk aan het aantal vandaag, namelijk 10 besmettingen per dag.

Recordstijging 

De NOS noemt de stijging van deze week een recordstijging. Het aantal besmettingen is in een week tijd namelijk vernegenvoudigd, vorige week zaterdag waren het er nog 1100. Dat is volgens de NOS niet eerder voorgekomen tijdens de uitbraak van het coronavirus in Nederland.