Wederom slechts 1 nieuwe besmetting op het eiland

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het coronadashboard van de Rijksoverheid is dé plek waar alle cijfers over het coronavirus te vinden zijn. Het RIVM heeft het dashboard aangevuld met de cijfers van maandag 21 juni.

Door Sam Fish 

De landelijke cijfers zijn weer netjes gedaald. Dit zijn echter de cijfers die gaan over zondag 20 juni. Aangezien in het weekend niet overal de cijfers worden doorgegeven, kan het zijn dat de cijfers lager zijn dan ze daadwerkelijk zijn. Overigens meldt het RIVM ook dat er sprake is van een storing. Daardoor zijn de cijfers niet helemaal compleet vandaag. Dit wordt de komende dagen ingehaald.

Toch zijn we blij met elke daling die we zien. Zo zijn er voor vandaag 585 nieuwe besmettingen gemeld voor heel Nederland. Dat zijn er 150 minder dan gisteren, toen waren het er 735. Het wekelijks gemiddelde voor het land ligt vandaag op 864 besmettingen per dag. Op Goeree-Overflakkee is het aantal nieuwe besmettingen gelijk gebleven. Er is vandaag slechts één nieuwe besmetting gemeld en dat was gisteren ook het geval. Op het eiland staat het wekelijks gemiddelde vandaag op 5 besmettingen per dag.

CuraMare

Het heeft even geduurd, maar de nieuwe coronakaart vanuit zorgorganisatie CuraMare is gepubliceerd. Dit wordt normaal gesproken elke vrijdag gedaan, echter staat hij nu pas online. Op de kaart is te zien dat de patiënt op de afdeling tijdelijke opname weer is ontslagen. Zij mogen thuis verder aansterken. Die afdeling is nu weer coronavrij.

In het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland zijn twee patiënten ook weer goed genoeg verklaard om naar huis te gaan. Zij hebben geen extra hulp meer nodig om het coronavirus aan te kunnen. Er liggen op dit moment nog twee personen in het ziekenhuis, dat is er slechts één minder dan op vrijdag 11 juni. Dat betekent dus dat er ook weer een patiënt met corona is opgenomen.

CuraMare coronakaart 18 juni